Βρέφη στο έλεος! Χωρίς γιατρούς η Μονάδα Εντατικής Νεογνών στο «Αττικόν»

  • Iatropedia
Πριν ακόμη δουν καλά καλά το φως της ζωής τα βρέφη που γεννιούνται με προβλήματα Υγείας στο Αττικόν και αναγκάζονται να νοσηλευθούν στην εντατική, βλέπουν τα προβλήματα του συστήματος υγείας. Δραματική έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας για προσλήψεις γιατρών στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών του Νοσοκομείου "Αττικόν".

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) με επιστολή του στον υπουργό Υγείας ζητά άμεση στελέχωση της μονάδας καθώς πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες δεκάδων νεογνών που βρίσκονται νοσηλευόμενα.

Ο ΙΣΑ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και τονίζει πως είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και κρίσιμη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει: «οι γιατροί της Μονάδας έχουν υπερβεί τα όρια κόπωσης καθώς δίνουν καθημερινό αγώνα υπερβαίνοντας εαυτούς προκειμένου να κρατήσουν «ζωντανή» τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών! Οι εφημερίες τις οποίες καλούνται να πραγματοποιήσουν ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητές τους, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Πρόκειται για μια Μονάδα που εξυπηρετεί χιλιάδες γεννήσεις ετησίων της Γ΄ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής, επιτελώντας ένα πολύ σημαντικό έργο».

Ο ΙΣΑ καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα ώστε να στελεχωθεί με επικουρικούς ή εξειδικευμένους ιατρούς, καθώς κρίνεται «επιτακτική ανάγκη η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της τόσο ουσιαστικής και μείζονος σημασίας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν