Βράζει η Υγεία. Χωρίς γιατρούς και Νοσοκομεία την Πέμπτη όλη η χώρα

  • Iatropedia
Στάση εργασίας για την Υγεία προκήρυξε για αύριο Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν ΕΙΝΑΠ (νοσοκομειακοί γιατροί), Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ, αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία).

Επί ποδός θα βρίσκεται αύριο η υγεία, με τους εργαζόμενους σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΠΥΥ να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην υποβάθμιση της υγείας, τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υλικά, αλλά και τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Έτσι, οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στην 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο, 11 το πρωί με 14.00 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα θα μετέχουν και στην προγραμματισμένη για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Μαβίλη. Στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.

Άλλωστε, με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν, όχι μόνο τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές μονάδες όλης της χώρας, λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας συνεχίζουν να βρίσκονται γιατροί σε περίπου 47 νοσοκομεία της χώρας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.