Βράβευση Έλληνα καθηγητή από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας

  • Ρούλα Τσουλέα
Κανελλόπουλος AAO
Τη μεγαλύτερη διάκριση της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας για τη συμβολή ιατρών στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα, έλαβε ο καθηγητής Αναστάσιος-Ιωάννης Καννελόπουλος.

Με την εξαιρετικά τιμητική διάκριση Life Achievement Honor Award βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (AAO) ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, τακτικός καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Το Lifetime Achievement Honor Award είναι η μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει η AAO στους ιατρούς για τη συμβολή τους στις δράσεις της.

Οι γιατροί στους οποίους απονέμεται η διάκριση έχουν ενεργό δράση συνήθως 4-5 δεκαετιών στις δραστηριότητες και στα προγράμματα της Ακαδημίας. Πραγματοποιούν  πολλαπλές πρωτότυπες ανακοινώσεις, διοργανώνουν κλινικά φροντιστήρια και κάνουν αλλεπάλληλες παρουσιάσεις και εισηγήσεις για το καινοτόμο, ερευνητικό έργο τους στο ετήσιο Αμερικανικό Οφθαλμολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο.

Ο Δρ. Κανελλόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμάται με αυτό το βραβείο από την Αμερικανική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και ανάμεσα σε ελάχιστους παγκόσμια σε αυτή την ηλικία.

Ο Δρ. Κανελλόπουλος έχει παρουσιάσει στα ετήσια συνέδρια της ΑΑΟ τα τελευταία 25 έτη περισσότερες από 150 πρωτότυπες ανακοινώσεις. Έχει επίσης οργανώσει περισσότερα από 100 κλινικά φροντιστήρια για συμμετέχοντες οφθαλμιάτρους, ως διδάσκων ειδικός.

Επιπλέον, έχει δώσει επίσης περισσότερες από 30 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής. Τέλος, τα έτη 2016 και 2017 διατέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (International Society of Refractive Surgery) η οποία υπάγεται στην ΑΑΟ.

Πρωτοπόροι

«Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη διάκριση όχι μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά και για την Ελλάδα, διότι αποδεικνύει παγκοσμίως πως όχι μόνο μπορούμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις της Οφθαλμολογίας, αλλά και να πρωτοστατούμε σε πολλές περιπτώσεις», δήλωσε ο Δρ. Κανελλόπουλος.

Και συνέχισε: «Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους πολύ γενναιόδωρους δασκάλους μου, τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου όλα αυτά τα έτη, καθώς και τους εξαιρετικούς συνομηλίκους οφθαλμιάτρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και ανά τον κόσμο, που έχουν κάνει δυνατό για εμένα να διατηρήσω με σθένος και επιμονή την πολύ έντονη ακαδημαϊκή παρουσία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Θεωρώ ότι αυτός ο έπαινος ανήκει στην ελληνική Οφθαλμολογία και με μεγάλη χαρά τον μοιράζομαι μαζί της».

Ο Δρ. Κανελλόπουλος είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Illinois και ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Μετά από την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας, ο Δρ. Κανελλόπουλος ολοκλήρωσε ειδίκευση στις επεμβάσεις κερατοειδούς και στη Διαθλαστική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης και ακολούθως στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε ειδίκευση στις επεμβάσεις γλαυκώματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Το 1999 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καθηγητή Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο NYU (New York University) της Νέας Υόρκης, ενώ από το 2010 είναι τακτικός καθηγητής στην ίδια έδρα η οποία από φέτος διακρίνεται σαν την 3η σε κατάταξη ιατρική σχολή στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν