Βουλή: Υπερψηφίστηκε από την ΝΔ το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία – Ποια άρθρα καταψήφισε η αντιπολίτευση

  • Iatropedia newsroom
νομοσχέδιο
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το άρθρο 7 για την άσκηση ιδιωτικού έργου των ιατρών ΕΣΥ.

Με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που δήλωσε «παρών», τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν κατά της άσκησης ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ. Ωστόσο, ο νομοσχέδιο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος

Στις ρυθμίσεις προς εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης για τη δημόσια υγεία, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

  • στο άρθρο 3 «Υλοποίηση δράσης δημόσιας υγείας «Προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας κατά του καρκίνου»» η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι «Σπαρτιάτες» και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «ναι». «Παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Όχι» δήλωσαν Νέα Αριστερά και «Νίκη».
  • στο άρθρο 4 «Ειδικές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος «Προαγωγή Υγείας Οικογένειας και Παιδιού»», «ναι» ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι «Σπαρτιάτες» και η Πλεύση Ελευθερίας. «Παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. «Όχι» δήλωσαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη.
  • στο άρθρο 5 «Κινητές Μονάδες Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ»», «ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας. «Παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά. «Όχι» δήλωσε η «Νίκη»
  • στο άρθρο 6, «Υλοποίηση της δράσης «Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Δημόσιας Υγείας»», «ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας. «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά. «Όχι» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Νίκη.