Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας – Τι παρατείνεται στην πανδημία

  • Γιάννα Σουλάκη
Ψηφίστηκε στην ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για την θεσμική αναβάθμιση του κλάδου των τεχνολόγων ακτινολογίας και ακτινοθεραπείας και τη χρονική επέκταση ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Καταψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, επεκτείνονται τα μέτρα που είχαν ψηφιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με το ίδιο νομοσχέδιο συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) µε την επωνυμία «Ενωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας Ελλάδας».

Σε σχέση με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά της Covid-19, παρατείνεται, εκ νέου, έως τις 31-12-2022, η ισχύς ρυθμίσεων, μεταξύ άλλων, ως προς την υποχρέωση των εργαζόμενων στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επίδειξης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή βεβαίωσης θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

Παρατείνονται, επίσης, ρυθμίσεις ως προς τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, τη διενέργεια εμβολιασμών από τον ΕΟΔΥ, την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 («Εθνική Εκστρατεία»), µε στόχο τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό και ρυθμίσεις για τη δυνατότητα διενέργειας από ιδιώτες ιατρούς κατ’ οίκον εµβολιασµών κατά του κορονοϊού COVID-19.

Δείτε αναλυτικά τι ψηφίστηκε στη Βουλή: Κορονοϊός: Παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου το υποχρεωτικό τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Όλα τα μέτρα