Βουλή: «Να απομονωθούν όσοι χαρακτηρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού μαζική υστερία»

  • Γιάννα Σουλάκη
   Στην ανάγκη «να απομονωθούν από όλους, όσες φωνές χαρακτηρίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού μαζική υστερία», αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια. 

«Ευχόμουν να μη χρειαστεί να ξαναγίνει αυτή η συζήτηση σε αυτή την αίθουσα. Αναφέρομαι στην προφανή αξία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, η οποία έχει αποδειχθεί, τόσο με τη μείωση της βαριάς νόσησης όσο και με την αποφυγή, σε ποσοστό 80%, των επιπτώσεων του long covid», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

   «Υπάρχουν πλέον χιλιάδες επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν την εξαιρετικά θετική επίδραση των εμβολίων στην αποφυγή των πλέον αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού. Και όμως, φαίνεται ότι ορισμένοι -ευτυχώς λίγοι βουλευτές- επιμένουν να υπονομεύουν την εμβολιαστική προσπάθεια», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε:

«Άνοιξε προχθές η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Χθες, όμως, -αναγκάζομαι να αναφερθώ ονομαστικά, ο κ. Πολάκης -υπενθυμίζω ότι ατυχώς διετέλεσε και αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- βγήκε και ισχυρίστηκε δημόσια ότι δεν είχε απολύτως κανένα νόημα η μέχρι τώρα μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν όλοι. Δηλαδή, ο κ. Πολάκης φρόντισε να ξαναχτυπήσει στο Twitter ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε η νέα εμβολιαστική περίοδος για τον κορονοϊό και είναι το ίδιο στέλεχος -κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- που ισχυριζόταν μέχρι πρόσφατα ότι συγκεκριμένα μονοκλωνικά αντισώματα θα μας σώσουν από την πανδημία, μέχρι που βγήκε ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και σύστησε την αποφυγή της χρήσης τους».

Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος προσωπικού γιατρού, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε πως όλες οι πλευρές πρέπει να δουν σοβαρά τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα, γιατί «θεσμοί, όπως αυτός του προσωπικού γιατρού, στον οποίο θα έχει δωρεάν πρόσβαση ο κάθε πολίτης, μπορούν να προσφέρουν ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αρκεί να στηριχθούν ουσιαστικά και με ειλικρίνεια απ’ όλους».