Βουλή: Και το καλοκαίρι θα συζητούν για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας

Παράταση μέχρι τις 23 Οκτωβρίου πήρε σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. Εξάλλου, μέσα στο καλοκαίρι αποφασίστηκε να εξεταστεί σε δύο συνεδριάσεις, η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου.

Παρότι ωστόσο η απόφαση για την παράταση υπήρξε ομόφωνη, επικράτησε ένταση μεταξύ των μελών της Επιτροπής εκ μέρους της ΝΔ σχετικά με το αν και κατά πόσο πρέπει να συζητηθεί στη Επιτροπή το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου. Με αυτό έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για τα όσα έχουν γίνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Βλάχος και Γιάννης Κεφαλογιάννης υποστήριξαν ότι «για τα ζητήματα που έχουν ασκηθεί διώξεις δεν έχει λόγο και καθήκον να ασχοληθεί περαιτέρω η επιτροπή», προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα και Χαρίλαου Τζαμακλή, καθώς και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Η εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας αποφάσισε τελικά να ζητηθεί το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου καθώς και η δικογραφία, ώστε να αξιολογηθούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτήν.

 

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends