Βουλευτές «πιάστηκαν» να καπνίζουν κρυφά μέσα στη βουλή! Αντιδράσεις από την επιτροπή κατά του καπνίσματος

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδραση του προέδρου της εθνικής επιτροπής κατά του καπνίσματος προκάλεσαν πληροφορίες που ήθελαν γνωστούς βουλευτές να καπνίζουν κρυφά και παράνομα μέσα στους χώρους της βουλής. Διαβάστε που κρύβονταν οι θεριακλήδες βουλευτές και την αντίδραση του προέδρου της εθνικής επιτροπής κατά του καπνίσματος.

Το ότι πολλοί βουλευτές είναι μανιώδεις καπνιστές είναι γνωστό. Το ότι όμως δε θα τηρούσαν ούτε το νόμο που ψήφισε η βουλή στην οποία συμμετέχουν, μάλλον δεν ήταν γνωστό. Όπως αποκαλύφθηκε τρεις βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου κάπνιζα αρειμανίως στους χώρους όπου απαγορεύεται ρητά το τσιγάρο μέσα στη βουλή.

Η πληροφορία έφθασε στα αυτιά του προέδρου της εθνικής επιτροπής κατά του καπνίσματος καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής διαμαρτύρεται έντονα για το συγκεκριμένο περιστατικό δεδομένου ότι η βουλή θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για την ελληνική κοινωνία. Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής πνευμονολογίας ορίσθηκε εκ νέου πρόεδρος της επιτροπής κατά του καπνίσματος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Τι αναφέρει ο κ.Μπεχράκης στην επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη;

‘Όπως αναφέρει: «Οδυνηρή έκπληξη προκάλεσε στον κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός, ότι τρία μέλη του Κοινοβουλίου εντοπίσθηκαν να καπνίζουν στο διάδρομο της Βουλής, ακριβώς έξω από την αίθουσα της Γερουσίας.Και το ακόμη χειρότερο είναι, ότι,όταν τους έγινε παρατήρηση από το βουλευτή κύριο Ανδρέα Ψυχάρη, ότι αυτό ήταν παράνομο, μια εξ αυτών (γυναίκα και ιατρός μάλιστα) φέρεται, να είπε «θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και οπότε γουστάρω»».

Ο κ.Μπεχράκης επισημαίνει ότι οι διαπιστώσεις είναι απογοητευτικές καθώς υπάρχει: «Συνειδητή παραβατική συμπεριφορά από ανθρώπους που έχουν δώσει όρκο στην τήρηση του Νόμου.Έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στο χώρο του Κοινοβουλίου από τα ίδια τα μέλη του.Επίδειξη πρωτοφανούς θρασύτητας στην υπόδειξη του λάθους.Έλλειψη ιατρικού ήθους».

Ο πρόεδρος της επιτροπής κατά του καπνίσματος ζητά μάλιστα από τον κ.Μεϊμαράκη να λάβει μέτρα. Όπως τονίζει: «Είναι βέβαιον, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν ευλογείτε τα παρα πάνω.

Η προσδοκία,όμως όλων μας,είναι να κάνετε κάτι, δεδομένου ότι, το παθητικό κάπνισμα είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σκληρής βίας στη σημερινή κοινωνία».