Βουλευτές για νοσηλεία στο εξωτερικό με χορηγό τον…ΕΟΠΥΥ! Τι δείχνει πόρισμα

  • Iatropedia
Το μνημόνιο φαίνεται ότι έπιασε ...και τους πολιτικούς καθώς όπως προκύπτει από πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέοντα Ρακιντζή που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 9 βουλευτές νοσηλεύτηκαν στο εξωτερικό με έξοδα του ΟΠΑΔ (του ταμείου του δημοσίου που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ) ενώ δεν το δικαιούνταν. Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως προκύπτει από το πόρισμα του κ.Ρακιντζή που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, υπήρχαν περιπτώσεις όπου πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί έκαναν κατά δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό χρήση του διακιώματος νοσηλείας στο εξωτερικό χωρίς να ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μάλιστα προτείνει ουσιαστικά να ξηλωθεί ο ΕΟΠΥΥ αφού φτιάχτηκε πρόχειρα και οι δαπάνες του δεν ανταποκρίνονται στις παροχές.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ έχει χαθεί αλλά “δεν θα τον αφήσουμε να καταρρεύσει”.

Σημείωσε επίσης ότι επιδιώκει να λειτουργήσει ο οργανισμός όπως μια ιδιωτική εταιρεία ενώ συμπλήρωσε ότι συμφωνεί με τον κ.Ρακιντζή αλλά όχι σε όλα τα σημεία.

Στο μεταξύ ο νέος πρόεδρος του φορέα Δ.Κοντός μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο της έγκρισης του διορισμού του, ανάφερε ότι τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε. Όπως τόνιζε μηναιώς εισπράττονται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ ενώ θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμία 360 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν