Βορίδης: θα δώσω διευθύνσεις και ονόματα όσων έκλεψαν! Σκληρές προειδοποιήσεις στους κλινικάρχες

  • Iatropedia
Οι ψευδείς δηλώσεις νοσηλειών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και η χρέωση εκατομμυρίων ευρώ,επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιου κάθαρξης είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός υγείας Μακης Βορίδης αφήνοντας σαφείς αιχμές για όσους υπερχρέωσαν το σύστημα ότι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές οπότε και θα είναι γνωστό ποιες υπερχρέωσαν και ποιες όχι τον ΕΟΠΥΥ, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο 13 ο συνέδριο healthworld του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Ο κ.Βορίδης με αυστηρό ύφος καταφέρθηκε εναντίον όσων δήλωναν ψεύτικες νοσηλείες για να χρεώσουν το μεγαλύτερο ταμείο υγείας της χώρας, επισημαίνοντας εκτός των άλλων ότι θα έχει στα χέρια του διευθύνσεις, ονόματα και πόσα τα οποία θα δώσει στον εισαγγελέα αλλά και στη δημοσιότητα.

«Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τα rebate και τα clawback μην τυχόν και χρειαστεί να πάνε στη δικαιοσύνη και να δώσουν εξηγήσεις» είπε με νόημα για να εξηγήσει νομικά πως οι ποινές που επισύρει το νομικό μας σύστημα μπορεί να φθάσουν έως και την ισόβια κάθειρξη.

Εκτός αυτού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σύμφωνα με τον υπουργό υγείας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα διαγνωστικά κέντρα ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο έλεγχος μέσα στα νοσοκομεία και τις κλινικές σε πραγματικό χρόνο.

Να σημειωθεί πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από τον ΕΟΠΥΥ επανελέγχεται το 1/3 των χρηματικών απαιτήσεων που έχουν υποβάλει ιδιωτικές κλινικές για να εισπράξουν ως νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν οι μισοί Έλληνες κάνουν…αυτοδιάγνωση! Τι έδειξε έρευνα

Στις κάλπες οι γιατροί για τους Ιατρικούς Συλλόγους! Όλο το παρασκήνιο και οι συνδυασμοί

Νέα φάρμακα με τιμές στην αγορά από Οκτώβριο! Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΦ

Μόνο στο iatropedia: Πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση των γιατρών του πρώην ΙΚΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν