Βορίδης για ιδιωτικές κλινικές: «Ψάξτε τις όλες»! Τι ζήτησε από ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ακόμη και την παρέμβαση του εισαγγελέα έχει προκαλέσει η υπόθεση των υπερχρεώσεων που φέρονται να έχουν κάνει κάποιες ιδιωτικές κλινικές για νοσηλείες, προκειμένου να εισπράξουν περισσότερα νοσήλια από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που επισκέφθηκε τον ΕΟΠΥΥ, ζήτησε να δει αναλυτικά όλα τα στοιχεία σχετικά με το που βρίσκεται ο κλινικός έλεγχος στον ιδιωτικό τομέα δεδομένου ότι πρόσφατο πόρισμα έδειξε πως στο 1/3 των χρεώσεων υπήρχαν αμφιβολίες για την πραγματικότητα των στοιχείων.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας κατά τη συνάντηση με τα στελέχη του Οργανισμού ζήτησε να ελεγχθούν αναλυτικά εκείνες οι ιδιωτικές κλινικές που φέρονται επί σειρά ετών να θησαύριζαν, ενώ στις περιπτώσεις όπου αποδειχθεί ξεκάθαρα πως με παρατυπίες εισέπρατταν παράνομα τεράστια ποσά, αυτά να επιστραφούν.

Να σημειωθεί ότι ο κλινικός έλεγχος που γίνεται σήμερα στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να επεκταθεί και στα δημόσια νοσοκομεία με πλήρη καταγραφή όλων των νοσηλίων.

Τις επόμενες ημέρες πάντως ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει πλαφόν και στις ιδιωτικές κλινικές καθώς έρχεται ρύθμιση βάση της οποίας θα υπάρξει πλαφόν ανά επιχείρηση.

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να γνωστοποιήσουν τις επόμενες ημέρες το πώς θα κατανέμονται τα κονδύλια που διαθέτει ο οργανισμός για νοσηλείες.

Το πόσο θα μοιράζεται ανά επιχείρηση και γεωγραφική περιοχή όπως ακριβώς και με τις διαγνωστικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως το μνημόνιο «τρώει» και τους εργαζόμενους στο φάρμακο! Πόσοι απολύθηκαν

Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους νέους γιατρούς

Έρχεται πλαφόν και στις ιδιωτικές κλινικές! Πως θα γίνονται οι νοσηλείες

Χάος με τις διαγνωστικές εξετάσεις! Στα σκοτάδια γιατροί-ασθενείς