Βόλος: 5χρονο κοριτσάκι χαροπαλεύει μετά από ανακοπή καρδιάς

  • Iatropedia newsroom
ΕΚΑΒ
Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου, το 5χρονο κοριτσάκι επανήλθε στη ζωή.

Ένα 5χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου χωρίς τις αισθήσεις του, έπειτα απο ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Διαμετακομίστηκε επειγόντως στην Αθήνα καθώς δεν υπήρχαν ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλία. Πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της μικρούλας είναι παρά πολύ κρίσιμη.

Όπως είναι γνωστό σε επίπεδο Θεσσαλίας ΜΕΘ Παίδων δεν υπάρχει σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Για τέτοια κρίσιμα περιστατικά τα παιδιά διακομίζονται είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα. Το ζήτημα μάλιστα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων σε πανθεσσαλικό επίπεδο έχει απασχολήσει πολλές φορές τον δημόσιο διάλογο, δίχως όμως να έχει δοθεί λύση.

Το χρονικό του συμβάντος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 5χρονο κοριτσάκι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εκ γενετής. Μάλιστα έχει χρειαστεί πολλές φορές στο παρελθόν να νοσηλευτεί στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με όσα γράφει η τοπική εφημερίδα Ταχυδρόμος, αργά το μεσημέρι οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς αισθήσεις. Αρχικά το παιδί δεν αντιδρούσε, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες. Από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 15.45 έδωσαν πραγματική μάχη για να το επαναφέρουν, όπως και τελικά έγινε. Το να παραμείνει στο Νοσοκομείο ήταν πλέον επικίνδυνο. Αμέσως διασωληνώθηκε, ενημερώθηκε το τμήμα επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και το πλήρωμα της κινητής σύγχρονης μονάδας του ΕΚΑΒ Βόλου ετοιμάστηκε για την επείγουσα διακομιδή.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI