Βοήθεια από την Γερμανία με σφραγίδα Ελλάδας και σκοπό την αλληλεγγύη…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πριν από τρεις μήνες, σε συνεργασία με δεκάδες Γερμανούς πολίτες, ξεκίνησαν να δίνουν υπόσταση σε ένα ανθρωπιστικό ταξίδι που χθες έφτασε εκεί που έπρεπε... Πρόκειται για ένα φορτηγό με 18 παλέτες ιατρικού υλικού για τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιατρεία της Βόρειας Ελλάδας που έφτασε στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης, αφού διένυσε τα περίπου 2.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν το Μπόχουμ από την Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Γεράσιμο Μιάρη που έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά πλέον είναι μόνιμος κάτοικος του Μπόχουμ και την Καλλιόπη Μπράντστατερ που κατάγεται από τα Καταλώνια Πιερίας, αλλά η ζωή της είναι στο Αμβούργο που συντόνισαν την ανθρωπιστική βοήθεια.

Η ίδια η μεταφορά των υλικών αποτελεί δωρεά Γερμανού μικροεπιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα διέθεσε τρεις από τους υπαλλήλους τους για να οδηγούν εναλλάξ το φορτηγό. Το υλικό αποφασίστηκε να παραδοθεί σε μια πρωτοβουλία πολιτών, στους «Αλληλέγγυους» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».

Η αποστολή πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την ΕΕ για μια τέτοια μεταφορά και συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα (packing list και διεθνή πιστοποιητικά) που απαίτησαν τα κράτη της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Τα υλικά θα καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού που διαθέτει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και έτσι θα μπορούν όλα τα κοινωνικά ιατρεία και νοσοκομεία της χώρας να ελέγξουν και να “παραγγείλουν” μέσω διαδικτύου τα υλικά που θα διατίθενται δωρεάν.

«Η ακριβής ηλεκτρονική διεύθυνση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εθελοντικής οργάνωσης. Εντός των επόμενων ημερών, μετά από δημόσιο κάλεσμα, θα συγκροτηθεί ομάδα πολιτών (συντονιστική επιτροπή) η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας.