Βίντεο από το μέλλον: Τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας στις χειρουργικές επεμβάσεις!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
επαυξημένη πραγματικότητα
Η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality), μια τεχνολογία που “εμφανίζει” εικονικά γραφικά στον πραγματικό χώρο που κινείται ο χρήστης, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις χειρουργικές επεμβάσεις στο μέλλον.

Η ιαπωνική εταιρεία HoloEyes, που έχει ως στόχο να φέρει τα οφέλη της επαυξημένης πραγματικότητας στο χειρουργείο του (κοντινού) μέλλοντος, έδωσε στην δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο.

Σε αυτό μας δίνει μια γεύση από ένα τέτοιο μέλλον, όπου οι χειρουργοί κουνώντας τα χέρια τους στον αέρα, θα αναλύουν και θα ελέγχουν τρισδιάστατες τομογραφίες από το σώμα του ασθενούς στο χειρουργικό τραπέζι.

Θα μπορούν να “δουν με τα μάτια τους” μέσα στο σώμα του ασθενούς, προτού πιάσουν το νυστέρι στα χέρια τους. Θα ξέρουν ακριβώς τι θα συναντήσουν μόλις ξεκινήσει η επέμβαση. Θα γνωρίζουν εκ των προτέρων την κάθε λεπτομέρεια της επέμβασης και θα είναι προετοιμασμένοι πολύ καλύτερα την στιγμή του κάθε πραγματικού χειρισμού.

Η εταιρεία HoloEyes δεν αποκαλύπτει πολλά για την τεχνολογία της αυτή, αλλά μπορούμε να δούμε ότι χρησιμοποιεί το HoloLens της Microsoft, ως το βασικό οπτικό περιβάλλον.

www.medgadget.com