Βίκυ Βολιώτη: Οι φοβίες, το οριακό σημείο και πώς κατάφερε να τις ξεπεράσει

  • Iatropedia newsroom
Η Βίκυ Βολιώτη μιλά για τις φοβίες
Η ηθοποιός που, όπως παραδέχεται, υπέφερε πολύ από φοβίες στο παρελθόν, έχει καταφέρει σήμερα να ζει σε μεγάλο βαθμό χωρίς αυτές

Για τις φοβίες και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να τις ελέγξει μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη.

Η ηθοποιός που, όπως παραδέχεται, υπέφερε πολύ από φοβίες στο παρελθόν, έχει καταφέρει σήμερα να ζει σε μεγάλο βαθμό χωρίς αυτές.

Το οριακό σημείο ήρθε, όπως είπε η ίδια, όταν έφτασε να μην μπορεί να ανέβει στη σκηνή. Κάτι που θα επηρέαζε, φυσικά, και τη δουλειά της.

Η ηθοποιός κατάφερε να ξεπεράσει τις φοβίες της, όταν άρχισε να μην τους δίνει, όπως είπε, και τόση σημασία. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι φοβίες, που πότε ήταν πιο ήπιες, πότε πιο έντονες, άρχισαν να «μαλακώνουν» και να υποχωρούν, για να φτάσει σήμερα να ζει χωρίς αυτές.

Μέχρι εκείνη την ώρα, όμως, προσπαθούσε να τις ελέγξει.

«Αγόραζα National Geographic για να μπορώ να τα βγάλω πέρα όταν πετούσα με αεροπλάνο», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι διαβάζοντας για διάφορα πράγματα αποσπούσε την προσοχή της και δεν σκεφτόταν την ίδια την πτήση.

Φοβάται τις φοβίες σήμερα;

«Όχι, δεν το φοβάμαι. Τώρα, όταν νιώθω ότι έρχεται, δεν του δίνω σημασία», εξήγησε η ηθοποιός.

«Είναι όπως όταν έκοψα το τσιγάρο», εξομολογήθηκε, εξηγώντας πως όταν κόβεις το κάπνισμα, μπορεί να σου έρθει κάποια στιγμή η επιθυμία, αλλά αν επικεντρωθείς σε κάτι άλλο φεύγει.

Αυτό που την εκπλήσσει, ωστόσο, όπως είπε, είναι το πόσο εύκολα οι ειδικοί δίνουν φαρμακευτική αγωγή για τις φοβίες.

Επειδή διδάσκει υποκριτική σε δραματικές σχολές και έρχεται κοντά με πολλούς ανθρώπους, όπως είπε η Βίκυ Βολιώτη, αυτό που έχει διαπιστώσει είναι ότι οι ειδικοί στους οποίους απευθύνονται δίνουν πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα φαρμακευτική αγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοβίες: Πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια

Τι μπορεί να συμβαίνει, αν νιώθετε εξάντληση που δεν περνά με τον καλό ύπνο

Χιλιάδες γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα απέφυγαν τη χημειοθεραπεία χάρη σε ειδικό τεστ