Βία χωρίς τέλος και όρια κατά των εργαζομένων στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έχουμε ακούσει για ξυλοδαρμούς κατά γιατρών και νοσηλευτών, έχουμε ακούσει για βρισιές και απειλές εναντίον τους, αλλά για εξετάσεις υπό την απειλή πυροβόλου όπλου δεν έχουμε ξανακούσει και φρονώ ότι πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους...

Το αδιανόητο για πολιτισμένη χώρα περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Τεχνολόγοι του αξονικού τομογράφου προσπαθούσαν να βάλουν στην σωστή στάση έναν ασθενή ο οποίος πονούσε και ο γιος του εκνευρίστηκε με αποτέλεσμα να «τραβήξει όπλο.

Πρώτο ερώτημα: Γιατί πήγε στο νοσοκομείο με όπλο; Αυτός ο άνθρωπος έχει άδεια οπλοφορίας;

Δεύτερο ερώτημα: Για να θεώρησε ότι πρέπει να απειλήσει τους εργαζόμενους με όπλο, πάσχει από κάποια διαταραχή συμπεριφοράς ή ψυχισμού. Γιατί η οικογένειά του τον αφήνει να κυκλοφορεί με όπλο.

Τρίτο ερώτημα: Στα νοσοκομεία κυκλοφορούν ασθενείς, συνοδοί, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά… Είναι αποδεκτό να κυκλοφορούν ανάμεσά τους άνθρωποι επικίνδυνοι που οπλοφορούν και βγάζουν το όπλο επειδή… νευρίασαν;

Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 25 με 30 ετών έβγαλε όπλο και απείλησε τους εργαστηριακούς , όταν εκείνοι προσπαθούσαν να κάνουν αξονική στον πατέρα του!  Την έκρηξη του νεαρού φαίνεται ότι προκάλεσε το γεγονός ότι ο πατέρας του πονούσε από την περιπέτεια της υγείας του και επιπλέον από την προσπάθεια ώστε να πάρει τη σωστή θέση για να γίνει η τομογραφία. Έτσι ζήτησε με αυτόν τον απίθανο τρόπο να τον αφήσουν ήσυχο.

Στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι θα τον αναζητούσε η Αστυνομία. Και η αλήθεια είναι ότι όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία για την καταγραφή του συμβάντος.