«Βγήκαμε από τα μνημόνια;» αναρωτιέται η ΠΟΕΔΗΝ και προβλέπει μιζέρια στην Υγεία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΠΟΕΔΗΝ
"Ταφόπλακα" στην Δημόσια Υγεία μέχρι και το 2023 βάζει, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κυβέρνηση, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που καταρτίζει.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Βγήκαμε από τα Μνημόνια;

Καταρτίζεται το Μεσοπρόθεσμο 2020 – 2023

Μίζερη προβλέπεται η κατάσταση για τη Δημόσια Υγεία

Η Κυβέρνηση λέει ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια. Λέει ότι οι Δημόσιες δαπάνες Υγείας σε ορίζοντα τριετίας θα συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης. Ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 7,5% του ΑΕΠ και στη χώρα μας τώρα είναι 5% του ΑΕΠ. Λέει ότι θα προσλάβει χιλιάδες υπαλλήλους. Πως θα συμβούν όλα αυτά;

Το Υπουργείο Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απέστειλε επείγουσες προτάσεις – οδηγίες στα Υπουργεία για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023.

Για τη κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020-2023, τίθενται ανώτατα όρια δαπανών για όλη την περίοδο στο κάθε Υπουργείο.

Στην παράγραφο 2.4 δίνονται οδηγίες για την κατάρτιση του προγράμματος στους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Για το Υπουργείο Υγείας προβλέπεται:

ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ

Πως θα αναταθεί η Δημόσια Υγεία;

Το προσωπικό θα παραμείνει ίδιο και λιγότερο αφού δεν προβλέπεται καν η μισθολογική ωρίμανση.

Μισθοί ίδιοι. Παρά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων δεν θα χορηγηθούν τα Επιδόματα δώρων και εορτών στο μισθό και αναδρομικά.

Λειτουργικές Δαπάνες των Νοσοκομείων και των άλλων Μονάδων Υγείας ίδιες. Δημόσιες δαπάνες υγείας καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ έως το 2023.

Πως θα βελτιωθούν οι υποδομές και ο εξοπλισμός;

Πως θα καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες;

Η Κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στη Δημόσια Υγεία έως το 2023 με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που καταρτίζει. Αντιμετωπίζει τη Δημόσια υγείας ως «αγελάδα» για «να αρμέγει» τα Πρωτογενή Πλεονάσματα.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης δεν θα περάσει. Σας κοινοποιούμε τις προβλέψεις για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Το έγγραφο που συνοδεύει την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: