Βγάζει δόντια για την Υγεία η τρόικα! Τι θα πει ο Βορίδης. Όλα τα στοιχεία

  • Iatropedia
Την είσοδο του υπουργείου Υγείας περνούν οι τροϊκανοί και φαίνεται πως έχουν βάλει και πάλι στο μάτι τον τομέα της Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνει για άλλη μια φορά ο τομέας της Υγείας καθώς οι δανειστές μας ήρθαν με τις χειρότερες των διαθέσεων παρά τα συνεχή κουρέματα το τελευταίο διάστημα.

Οι δανειστές μας όπως αναφέρουν πληροφορίες θεωρούν πως οι περισσότερες εκκρεμότητες για να εκταμιευτεί η δόση ανήκουν στον τομέα της Υγείας.

Με βάση τις πληροφορίες, θα απαιτήσουν εδώ και τώρα να κλείσει το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών το οποίο δεν αγγίζεται από την κυβέρνηση και γιατί ο κλάδος έχει υποστεί ήδη διάφορα κουρέματα αλλά και επειδή το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι ιδιαιτέρως ισχυρό.

Άλλο ένα μέτωπο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο υπουργός Υγείας είναι οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. «Δεν έχει γίνει τίποτε» διαμηνύουν οι δανειστές μας έχοντας δει τον χάρτη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που δεν περιορίστηκε.

Οι τροικανοί θα εξετάσουν όμως λεπτομερώς και τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για να διαπιστώσουν τι έχει κοπεί τους τελευταίους μήνες.

Τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν σήμερα στην τρόικα που θα περάσει την πύλη της οδού Αριστοτέλους, περιλαμβάνουν κυρίως αριθμούς που δείχνουν μεγάλη αύξηση τόσο σε αριθμό διαγνωστικών όσο και σε ποσά.

Επίσης αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της είσπραξης του συνόλου του rebate και του claw back από τις φαρμακευτικές εταιρίες που είναι ποσά τα οποία επιστρέφονται αυτομάτως όταν υπάρχει υπέρβαση της δαπάνης που έχει προϋπολογιστεί.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες που αρνήθηκαν να καταβάλουν τα ποσά που τους ζητήθηκαν και επέλεξαν να ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας αναμένεται η επιβολή προστίμων για την άρνηση καταβολής των ποσών κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόεδρος ΕΟΦ στο iatropedia: «Δε θα διορθώσω τιμές στα φάρμακα»! Τι λέει για τις εταιρείες και τα αιτήματα

Νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές μόνο με πράσινο φως ελεγκτή! Πως θα δίνονται οι εγκρίσεις

“Παγώνουν” τα νοσοκομεία από κινητοποιήσεις! Πότε απεργούν γιατροί-εργαζόμενοι

Ξεκινούν οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί! Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν