Βεντέτα “γαλάζιων” γιατρών για το νομοσχέδιο Άδωνι! Το εξαγριωμένο sms και οι ιατρικές »φυλές»

  • Iatropedia
Στο άνδρο της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού θα συγκεντρωθούν το βράδυ στις 9 οι γαλάζιοι γιατροί προκειμένου να συζητήσουν για τις αλλαγές που επιφέρει στην Υγεία το νομοσχέδιο Άδωνι.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εξαγριωμένοι με το ίδιο πρόσωπο (τον Άδωνι Γεωργιάδη) αλλά για διαφορετικού λόγους είναι οι περισσότεροι γαλάζιοι γιατροί. Το μείγμα των γιατρών που στηρίζουν την κυβερνώσα παράταξη είναι άλλωστε διαφορετικό.

Από τη μία υπάρχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που θέλουν να υπάρχουν στη δημόσια υγεία ίδιες συνθήκες εργασίας για όλους. Από την άλλη υπάρχουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) που δε θέλουν να γίνουν πλήρους κα αποκλειστικής απασχόλησης και να διατηρήσουν τα ιατρεία τους.

Και τέλος υπάρχουν και οι ιδιώτες γιατροί της γαλάζιας παράταξης που θέλουν το δημόσιο σύστημα να κάνει μεγαλύερη στροφή προς τον ιδιωτικό τομέα ώστε και αυτοί να μπορούν να έχουν καλύτερες συμβάσεις με τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Όλοι οι γαλάζιοι γιατροί θα συγκεντρωθούν σήμερα στη Συγγρού αλλά με μάλλον όχι καλές διαθέσεις.

Ενδεικτικό είναι το sms που εστάλη από τον Γραμματέα της κομματική οργάνωσης των γαλάζιων ιατρών Στάθη Τσούκαλο προς τα κινητά όλων των γιατρών:

“Όλοι στην συγκέντρωση σήμερα στις 9 μμ στην Συγγρού, συζήτηση για το ΝΣ της ντροπής στην ληστεία των μισθών αμοιβών του ΤΣΑΥ που καταρρέουν. Ο γραμματέας Στάθης Τσούκαλος”.

Το συγκεκριμένο μήνυμα δείχνει ξεκάθαρα τις διαθέσεις αλλά και τη δυσαρέσκεια των “δικών μας παιδιών” για τις κινήσεις Άδωνι στην Υγεία αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης.

Και μπορεί στην προηγούμενη συνάντηση που έγινε για την Υγεία πάλι στη Συγγρού και στην οποία συμμετείχαν στελέχη γενικότερα από τον τομέα της Υγείας, να πήγε ο υπουργός Υγείας, η …καρεκλιές όμως δεν αποφεύχθησαν. Και τότε όπως και τώρα το κλίμα ήταν τεταμένο.

Μάλιστα για τη σημερινή συζήτηση-συγκέντρωση πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το κλίμα είναι ακόμη πιο εκρηκτικό δεδομένου ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Βουλή και οι αλλαγές είναι προ των πυλών. Ενδεικτικός ήταν εξάλλου και ο χθεσινός διάλογος στη Βουλή με γαλάζιους γιατρούς να επιτίθενται κατά του κ. Γεωργιάδη για τις απολύσεις και τα λουκέτα στις δημόσιες δομές και τα πολυϊατρεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν προτίθεται να παραστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε κλείνουν τα ιατρεία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αν πάνε ΕΣΥ!

Ο Άδωνις, ο Ηρόστρατος και η …εμπρηστική συζήτηση στη Βουλή! (ΦΩΤΟ)

Πως θα βρίσκουν γιατρό σε έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα Άδωνι! Όλες οι αλλαγές

Εργαζόμενοι στο «Αττικόν»: η στέρηση μισθού, οι κίτρινες σακούλες και τα…εξαφανισμένα υλικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν