Βελονισμός: Ποιες παθήσεις γιατρεύει;

  • Iatropedia
Ο βελονισμός κερδίζει φανατικούς οπαδούς αφού όλο και περισότεροι πιστεύουν ότι με τις βελόνες θα ανακουφιστούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα που προκαλούν διάφορες παθήσεις.Μάθετε που κάνει καλό!

Ο βελονισμός γίνεται με πολύ λεπτές και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται πόνο όταν εισάγονται στα σημεία που πονούν.

Ποιες παθήσεις γιατρεύει;

Πονοκέφαλοι

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των ημικρανιών και των πονοκεφάλων έντασης. Δύο μεγάλες μελέτες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κάνουν βελονισμό είχαν λιγότερουςπονοκέφαλους από εκείνους που έλαβαν τη συνηθισμένη φροντίδα.

Ινομυαλγία

Οι απόψεις των ειδικών γαι τα αποτελέσμαατ του βελονισμού στην ινομυαλγία διίστανται.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι παρέχει προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο και άλλοι δεν το δέχονται. Μια μικρή μελέτη από τη Mayo Clinic επισημαίνει ότι ο βελονισμός μπορεί να μειώσει δύο άλλα προβλήματα της ινομυαλγίας: την κούραση και το άγχος.

Αρθρίτιδα

Ο βελονισμός μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσθήκη στη συμβατική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα, λέει το Εθνικό Ίδρυμα Αρθρίτιδας και του Μυοσκελετικού Συστήματος των ΗΠΑ. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί χωρίς αμφιβολία ότι είναι αποτελεσματικό για την οστεοαρθρίτιδα.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Ο βελονισμός έχει δοκιμαστεί για τον πόνο του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα. Ερευνητές στην Ταϊβάν αναφέρουν ότι οι ασθενείς έχουν μεγαλύτερη ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα του συνδρόμου.

Πόνος στο δόντι

Ο βελονισμός προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο στην εξαγωγή δοντιού ή στην οδοντιατρική χειρουργική επέμβαση.

Ναυτία

Ο βελονισμός στον καρπό μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ναυτίας και εμέτου, ακόμα και μετά από θεραπείες φαρμάκων του καρκίνου ή χειρουργική επέμβαση.

πηγή: http://www.webmd.com