Βασίλης Οικονόμου: Ο ΕΦΚΑ ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους στο Μαραθώνα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου αλλά με "παραλήπτη" όχι τον υπουργό Υγείας αλλά την υπουργό Εργασίας καθώς ο ΕΦΚΑ ζητεί από τους ασφαλισμένους στο Μαραθώνα να μεταβαίνουν για τις υποθέσεις τους στον... Άγιο Στέφανο χωρίς συγκοινωνία να ενώνει τις δύο περιοχές!

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Οικονόμου:

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Ζητάνε από τους πολίτες να πάνε στον Άγιο Στέφανο από τον Μαραθώνα χωρίς συγκοινωνία για τον ΕΦΚΑ !!!

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε για το ίδιο ζήτημα που έχουμε θέσει στο Κοινοβούλιο και για άλλους δυο Δήμους ( Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Α.Π.: 5734/19-5-17 και Σπάτων-Αρτέμιδας, 6447/16-6-17) και το οποίο αφορά το κλείσιμο των πρώην καταστημάτων ΙΚΑ, στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.
Στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Οργανωτικής Δομής του Ε.Φ.Κ.Α. και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.: 1379/8.5.2017 επιστολή του Διοικητή του ΕΦΚΑ, τίθενται εμπόδια, ταλαιπωρώντας άσκοπα τους ασφαλισμένους πολίτες σε έναν ακόμα Δήμο, το Δήμο Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση του σχεδίου Π.Δ προτείνεται ότι όλοι πλέον οι συναλλασσόμενοι του Δήμου Μαραθώνα θα εξυπηρετούνται από το ΕΦΚΑ Αγίου Στεφάνου Αττικής και όχι από το ΕΦΚΑ Ραφήνας όπου εξυπηρετούσε ικανοποιητικά τους πολίτες του συγκεκριμένου Δήμου για πολλά έτη.
Η συγκεκριμένη απόφαση, προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα καθώς μια τέτοια απόφαση είναι αντικειμενικά δύσκολη να υλοποιηθεί για τους κάτωθι λόγους:

α) Ο Δήμος Μαραθώνα δεν συνδέεται συγκοινωνιακά με τον Άγιο Στέφανο και η πρόσβαση αναγκαστικά θα γίνεται μόνο με ΙΧ ( με το ανάλογο κόστος για τους πολίτες).

β) Η μετάβαση γίνεται με υπεραστική συγκοινωνία μόνο μέσω Αθήνας.

Όπως αντιλαμβάνεστε αν υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους, στους εργοδότες, στους επιχειρηματίες, στους συνταξιούχους και σε καμία περίπτωση η εξυπηρέτησή τους δεν θα καταστεί δυνατή. Ζητάμε ο Δήμος Μαραθώνα να συνεχίσει να εξυπηρετείται από το ΕΦΚΑ Ραφήνας όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από της ιδρύσεως του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ραφήνας.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

-Με ποιο σκεπτικό και ποια «λογική» ελήφθη η σχετική απόφαση;
-Για ποιο λόγο οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνα πρέπει να υποστούν αυτήν την ταλαιπωρία, την ώρα που η συγκοινωνιακή σύνδεση με την πόλη του Αγίου Στεφάνου είναι ανύπαρκτη;

Ο ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ