Βασίλης Οικονόμου για παιδικό καρκίνο: Ανισότητες στην πρόσβαση στις θεραπείες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χρέος της Πολιτείας να σταθεί στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Καρκίνου ια ισότητα στην πρόσβαση στην θεραπεία, δηλώνει ότι είναι ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας,  Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παγκόσμια μέρα για τον παιδικό καρκίνο σήμερα και η σκέψη μας είναι κοντά στα παιδιά εκείνα που μαζί με τις οικογένειές τους παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά παιδικού καρκίνου παρουσιάζουν δυστυχώς αυξητικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, φτάνοντας σε ετήσια βάση τα 215.000 στις ηλικίες έως 14 ετών και τα 85.000 στις ηλικίες 15-19 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο τον κόσμο, οι καρκίνοι που προσβάλλουν παιδιά και εφήβους απειλούν να ξεπεράσουν τα λοιμώδη νοσήματα ως μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου ανηλίκων. Το μήνυμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Παιδικού Καρκίνου είναι  «Πρόοδος στις Θεραπείες και Μεταρρύθμιση της Περίθαλψης».

Το μήνυμα αυτό υπογραμμίζει τις ανισότητες που υπάρχουν ως προς την πρόσβαση στις θεραπείες μεταξύ των χωρών υψηλού εισοδήματος και των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Χρέος μας είναι να στεκόμαστε καθημερινά στις οικογένειες των παιδιών που ταλαιπωρούνται αλλά και να προσπαθήσουμε ως οργανωμένη πολιτεία να υποστηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τον αγώνα τους. Απαιτούνται έργα και όχι λόγια. Απαιτούνται λύσεις και όχι ευχολόγια..»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.

Τομεάρχης Υγείας