Βασίλης Οικονόμου: Δεν έχει δοθεί ακόμα αποζημίωση για τις πυρκαγιές στην Ζάκυνθο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Βασίλης Οικονόμου κατέθεσε σήμερα Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα τη μη καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους της Ζακύνθου που επλήγησαν πέρσι από πυρκαγιές...

Διαβάστε το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριοι Υπουργοί,

Το καλοκαίρι του 2017 σημειώθηκε στη Ζάκυνθο μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία του νησιού. Εκτεταμένες πυρκαγιές σχεδόν σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο, δηλαδή σε Αναφωνήτρια, Μαριές, Κοιλιώμενο, Αγαλά αλλά και σε χωριά όπως το Ρομίρι, Λαγόποδο κ.α, αφάνισαν 35.000 στρέμματα γης, καταστράφηκαν χιλιάδες ρίζες ελαιόδεντρων, ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς, δεκάδες ζώα έχασαν την ζωή τους, ζωοτροφές καταστράφηκαν, ενώ μεγάλο πλήγμα υπέστη και η παραγωγή μελιού με εκατοντάδες κυψέλες να έχουν καεί και σε άλλες να έχει λιώσει το περιεχόμενο τους.

Από τότε ξεκίνησε ένας τεράστιος Γολγοθάς για τους κατοίκους της Ζακύνθου με τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και μη βρίσκοντας καμία ανταπόκριση από την Κυβέρνηση. Κλιμάκιο της ΝΔ τότε είχε μεταβεί άμεσα στις πληγείσες περιοχές της Ζακύνθου και κατέθεσαν πρόταση προς την πολιτεία με μια σειρά μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή αλλά ακόμα και σήμερα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις τους. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες που δώσατε τότε στους κατοίκους ήταν για μια ακόμη φορά λόγια του αέρα, ξεγελώντας τους ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν και έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο λαός της Ζακύνθου διεκδικεί τα αυτονόητα, πράγμα που θα έπρεπε να δρομολογηθεί κατευθείαν χωρίς την ανάγκη της δικής μας παρέμβασης.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Πότε σκοπεύετε να αποζημιώσετε τους κατοίκους της Ζακύνθου για τις καταστροφές που υπέστησαν;
2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ως τώρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά;
3. Ποια μέτρα αντιπυρικής προστασίας έχετε λάβει;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν