Βαρύς πέλεκυς για διοικητικούς στο Γ.Ν. Χαλκίδας που ζημίωσαν το νοσοκομείο κατά 161.000 ευρώ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ένας έκλεβε και οι δύο επέβλεπαν κοιτάζοντας ...αλλού ή τουλάχιστον αμελώντας να το ελέγξουν. Και κάπως έτσι, το Νοσοκομείο Χαλκίδας βρέθηκε με "φέσι" που ξεπερνά τα τις 161.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό ο διοικητής του ιδρύματος έπαυσε από τα καθήκοντά τους και τους 3 ενώ παρέπεμψε το φάκελο του διενεργούντα την απιστία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ενημέρωση:

Μετά την ολοκλήρωση της  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης  (Ε.Δ.Ε.) προέκυψε ότι ο  υπάλληλος  του Νοσοκομείου Χαλκίδας Δ.Β., υπέπεσε στα κάτωθι πειθαρχικά παραπτώματα:

Της παράβασης καθήκοντος  κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους και της απόκτησης  οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος  προς όφελος  του ιδίου του  υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών.

Συγκεκριμένα ο ως άνω υπάλληλος εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο γραφείο  μισθοδοσίας καθώς και από το γεγονός  ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους υπευθύνους, αλλοίωνε τις μισθοδοτικές καταστάσεις με αποτέλεσμα  να πιστώνει το λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα  υπαλλήλου μηνιαίως , με μεγάλα χρηματικά ποσά που ανήλθαν για το χρονικό διάστημα  2012-2016 σε 156.614,19 ευρώ και  επιπροσθέτως για τα έτη 2011-2012 έλαβε το ποσό των 5.131,99 ευρώ  ως αναδρομικά, με αποτέλεσμα αυτών να ζημιώσει το νοσοκομείο μας  με το συνολικό ποσό των 161.746,18 ευρώ.

Κατόπιν των ανωτέρω την 23-05-2016, με απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, του επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής άσκησης των  καθηκόντων  του και  διαβιβάστηκε η εν λόγω  υπόθεση στον Εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του Δίωξη.

Παράλληλα αποφασίστηκε από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  η κίνηση  της  πειθαρχικής  διαδικασίας  για δύο (2) ακόμα υπαλλήλους που είχαν την ευθύνη  της εποπτείας του ως άνω  υπαλλήλου.

Δυνάμει των ως άνω, με τις  αποφάσεις  μου την  Παρασκευή  23/09/2016 (11213 & 11214/23-09-2016), επιβλήθηκε  στους δύο (2) αυτούς υπαλλήλους, το διοικητικό μέτρο της  αναστολής  άσκησης  των καθηκόντων τους  για λόγους προστασίας του δημοσίου  συμφέροντος  καθώς από  τη συνέχιση εκτέλεσης των καθηκόντων τους   διακυβεύεται το συμφέρον της  υπηρεσίας.

Ο Διοικητής   του Γ. Ν. Χαλκίδας  Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου – Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης

Τζαφέρος  Παναγιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν