Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Ευτελισμός ή εξευτελισμός της ΠΦΥ;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κάποτε μιλάγαμε για αποικιοκρατικές συμβάσεις, τύπου Τ.Ε.Β.Ε ή 6 ευρώ η επίσκεψη, ή 2,20 ευρώ η γενική εξέταση αίματος. Τώρα με το 0,75 – 1 ευρώ η επίσκεψη που θέλει να συνάψει συμβάσεις ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ με τους γενικούς- οικογενειακούς ιατρούς, για τι συμβάσεις πρέπει να μιλάμε; Ευτελισμού ή εξευτελισμού ασθενών και ιατρών; Αυτό αναρωτιέται η κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

«Το χαρτί μόνο της έντυπης ηλεκτρονικής συνταγής στο φαρμακείο κοστολογείται και πληρώνει ο ασθενής 1 ευρώ», σημειώνει η κ. Ανεμοδουρά και συνεχίζει:

«Γιατί ο οικογενειακός γιατρός θα πρέπει να δεχθεί σύμβαση που θα αμείβεται στο «επιστρατευμένο» ιδιωτικό του ιατρείο λιγότερο από 1 ευρώ για τις παρεχόμενες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας; (και να εκδίδει συνταγές και παραμπεπτικά σε χαρτιά !!!)».

ανεμοδουρα

Η προκήρυξη

Όπως καταγγέλλει η έμπειρη συνδικαλίστρια, «ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ με την προκήρυξη η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία 31-01-2018 ζητάει από ειδικευμένους ιατρούς ( γενικούς ιατρούς, παθολόγους , παιδίατρους) έναντι «πινακίου φακής»  να κάνουν αιτήσεις για σύμβαση, καλύπτοντας τις ανάγκες του, ώστε να παρουσιαστεί έργο στην Π.Φ.Υ , γιατί όπως είπε και ο πρόεδρος του το επιβάλλουν τα μνημόνια.

Δεν μας είπε όμως, ούτε κανένα μνημόνιο, ούτε οι θεσμοί που διαπραγματεύονται, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος που χθες 29-01-2018 ήρθε στους ιατρούς του Πειραιά προσκεκλημμένος ή απρόσκλητος καμία σημασία δεν έχει:

-Ποια σελίδα του μνημονίου αναφέρει το κόστος του 1 ευρώ μικτά ανά ασθενή;

– Αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στις πατρίδες των ατόμων που αποτελούν τους θεσμούς έχουν αυτή την κοστολόγηση;

-Κι αν ο ίδιος ο πρόεδρος θα αισθανόταν ευαρέσκεια να πάει σε συμβεβλημένο ιατρό που η μικτή αμοιβή του θα είναι 1 ευρώ;

Την απορρίπτουμε

Για όλους τους ανωτέρους λόγους η συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου ανά ιατρικό σύλλογο απορρίπτει τις συμβάσεις αυτές και θεωρώ ότι και οι ασφαλισμένοι πολίτες που μαθαίνουν τώρα την αλήθεια θα συμφωνήσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν