Βαρνάβας: «Οι ανακοινώσεις του ΠΙΣ δεν είναι επίσημες, αλλά … πλαστογραφημένες»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Χάος επικρατεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο - ΠΙΣ τα τελευταία 24ωρα, με την απόφαση του Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τις τελευταίες αρχαιρεσίες και ως εκ τούτου να μην νομιμοποιήσει το νεοεκλεγμένο Δ.Σ.

Οι προσφάτως εκλεγμένοι και μη επικυρωμένοι, ως πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – ΠΙΣ κ.κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και Γιώργος Ελευθερίου, προσέφυγαν σήμερα στο ΣτΕ ζητώντας ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης.

Ενώ πριν από λίγο ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Δημήτρης Βαρνάβας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το Δελτίο Τύπου που απεστάλη στους δημοσιογράφους για την προσφυγή στο ΣτΕ δεν είναι επίσημο από τον ΠΙΣ έγγραφο, αλλά … πλαστογραφημένο.

Δείτε την ανακοίνωση των κ.κ. Εξαδάκτυλου – Ελευθερίου: Στο ΣτΕ προσφεύγει το Δ.Σ. του ΠΙΣ – Ζητά την ακύρωση … της ακύρωσης των εκλογών από τον Ανδρέα Ξανθό

Δείτε την ανακοίνωση του Δημήτρη Βαρνάβα:

«Λάβατε πριν λίγο Δελτίο Τύπου το οποίο φέρει λογότυπο του ΠΙΣ και υπογράφεται από τους κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ.

Το εν λόγω Δελτίο Τύπου δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την υπουργική Απόφαση (επισυνάπτεται) η οποία κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και ορίζει το ΔΣ που διενήργησε τις ακυρωθείσες εκλογές της 3/3/2019 να πραγματοποιήσει νέα εκλογή εντός δύο μηνών.

Η δυνατότητα να προσφύγει κάθε πολίτης στο ΣτΕ είναι αναφαίρετη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά ή συλλογικά, όχι όμως επ ονόματι του ΝΠΔΔ του ΠΙΣ, το οποίο μέχρι να διενεργηθούν εκλογές έχει ως ηγεσία αυτήν που ορίζει η απόφαση του εποπτεύοντος υπουργού».

Δείτε επίσης την απόφαση του Υπουργού Υγείας για τη μη επικύρωση των εκλογών του ΠΙΣ:

 Τι δηλώνει ο Ανδρέας Ξανθός για την απόφασή του να ακυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ