Βαρύ Crash Test για Άδωνι με την Τρόικα! Η πρώτη καυτή συνάντηση

  • Iatropedia
Το πρώτο του ραντεβού θα έχει σήμερα με τους δανειστές μας ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Στη συνάντηση θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα μέτρα στον ΕΟΠΥΥ αλλά και το κούρεμα των δαπανών στα νοσοκομεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από το μικροσκόπιο της τρόικα θα περάσουν σήμερα όλες οι προθέσεις και τα μέτρα που ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Υγεία. Μπορεί να έχει αναλάβει μόλις λίγες ημέρες οι δανειστές μας όμως περιμένουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών στην Υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως αναμένεται να ζητήσει μια σχετική πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί πλήρως έστω βέβαια και αν σκοπεύει να υλοποιήσει ήδη κάποιες αλλαγές.

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας αναμένεται να δεσμευτεί στους τροικανούς ότι θα κατορθώσει να «μαζέψει» τις δαπάνες ειδικά στις διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και στις νοσηλείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αλλάξει και τα δεδομένα στο φάρμακο και να πάρει και εκεί μέτρα δεδομένου ότι οι δαπάνες δεν έχουν σταθεροποιηθεί.

Σε ότι αφορά στα νοσοκομεία αναμένεται να επισημάνει ότι οι προϋπολογισμοί θα τηρηθούν κατά γράμμα αλλά οι όποιες αλλαγές θα γίνουν μετά το διορισμό των νέων διοικητών.

Σε ότι αφορά στα λουκέτα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντήσει τους τροικανούς με έναν πλήρη φάκελο για την αποδοτικότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, φάκελος που ήταν ήδη έτοιμος από την προηγούμενη ηγεσία ενώ αναμένεται να υπογραμμίσει ότι όσα δε φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα είτε θα κλείσουν είτε θα αλλάξουν χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις και «κόφτης» στους γιατρούς! Το σχέδιο του υπ.Υγείας

Τι αλλάζει στα φάρμακα η νέα ηγεσία του υπ.Υγείας! Τα φθηνά γενόσημα και τα επιλεγμένα καινοτόμα

Έφοδοι Άδωνι στα Νοσοκομεία! «Θα πηγαίνω κάθε βδομάδα σε ένα»!

Οι Γερμανοί …ξανάρχονται! Βοήθεια από Ράιχενμπαχ για το ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν