Β. Οικονόμου: «Απαιτούνται άμεσες λύσεις για το ζήτημα της ακτινοθεραπείας»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, στηλίτευσε την αδυναμία της Πολιτείας να παράσχει εγκαίρως τις ακτινοθεραπείες που χρειάζονται οι καρκινοπαθείς.

Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Έκπληξη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ένας καρκινοπαθής θα πρέπει να περιμένει από δύο έως και έξι μήνες στα δημόσια νοσοκομεία για την έναρξη της ακτινοθεραπείας του.

Μια καθυστέρηση που αναμφίβολα επιδρά αρνητικά τόσο στην εξέλιξη της ασθένειας όσο και στην ψυχολογία του. Την ώρα που ο ασθενής δίνει τη δική του μάχη, έχοντας στο πλευρό την οικογένειά του, το Κράτος – με ευθύνη της Κυβέρνησης – απέχει και προκαλεί.

Η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία αναφορικά με τις ακτινοθεραπείες, γίνεται γνωστή λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, όπου περιέγραψε έναν «ειδυλλιακό κόσμο».

Δυστυχώς, όμως, τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Απαιτούνται άμεσες λύσεις για το ζήτημα της ακτινοθεραπείας, καθώς η παροχή υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα σε μία πολιτισμένη κοινωνία.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει, επιτέλους, να αφήσει στην άκρη τις «διαδικτυακές» της αναζητήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες της».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν