USB Token: Δεν γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη…

  • Iatropedia
Τον μπελά τους έχουν βρει οι γιατροί με τον USB Token που υποτίθεται θα τους έλυνε τα χέρια... Όσοι το έχουν ήδη παραλάβει, διαπίστωσαν ότι δεν λειτουργεί, ενώ οι άλλοι μισοί ακόμα το περιμένουν... Στο θέμα παρενέβη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνοντας ότι τελικά δόηκε παράταση για την έναρξη λειτουργίας του μέτρου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την αδυναμία υλοποίησης του συστήματος που αναρτήθηκε στην εφαρμογή e-prescription της ΗΔΙΚΑ είχε επισημάνει από τις 10/6 το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς υπήρχαν και τεχνικά προβλήματα αλλά ετίθετο και ζήτημα εκπαίδευσης των γιατρών.

Ως εκ τούτου, χθες αναρτήθηκε στην εφαρμογή e-prescription ανακοίνωση η οποία παρατείνει το μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του συστήματος μέχρι εκπαιδευτούν ικανοποιητικά οι γιατροί.

Όπως ανακοίνωσαν από τον ΙΣΑ, «στο διάστημα αυτό η ομάδα εργασίας του ΙΣΑ θα συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ δίδοντας παρατηρήσεις για τη βελτίωση του προγράμματος. Ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς να παραλάβουν τα USB TOKEN με αίτηση τους, ώστε να εκπαιδευτούν και να στέλνουν τις παρατηρήσεις τους για τη δυσλειτουργία τους συστήματος αποστέλλοντας email με θέμα TOKEN στο isathens2@isathens.gr.

Να θυμίσουμε ότι η κύρια λειτουργία του στικ αυτού είναι η απευθείας εισαγωγή στην σελίδα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης χωρίς να χρειάζεται να βάζουν user name και password.

Η ΑΔΔΥ παρέχεται δωρεάν στα πλαίσια του έργου της ΗΣ από την ΗΔΙΚΑ (ΓΓΚΑ, Υπ. Υγείας).

Τυχόν απώλεια, καταστροφή της ΑΔΔΥ, αίτηση αντικατάστασής της για οποιαδήποτε λόγο, συνεπάγεται χρέωση του συνδρομητή με ποσό 50 ευρώ. Σε περίπτωση κλειδώματος της ΑΔΔΥ η χρέωση ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Σε περίπτωση έκθεσης σε κίνδυνο του PIN και αίτησης αλλαγής του από τον ΠΥΠ η χρέωση του συνδρομητή είναι 20 ευρώ.

Τα προσωπικά πιστοποιητικά ηλεκτρονικής υπογραφής για τους σκοπούς της ΗΣ παρέχονται από τον ΠΥΠ για λογαριασμό και με εντολή της ΗΔΙΚΑ ομοίως για 4 χρόνια για την ΗΣ.