Τσίπρας προς Σαμαρά: Αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς εξυπηρετείτε συμφέροντα!

  • Iatropedia
''Φουντώνει'' ο πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ δικοματικής κυβέρνησης για τα φάρμακα. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς για διαπλοκή. Ταυτόχρονα κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη για ''τις ανοησίες που είπε για τον ραδιοφωνικό σταθμό'' στο Κόκκινο'' ενώ εξαπέλυσε εναντίον του δηλητηριώδη βέλη!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τελειωμό δεν έχει από ότι φαίνεται ο ακήρυχτος πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αλέξη Τσίπρα μια ημέρα πριν την έναρξη στην Βουλή της ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία που αφορά τα γενόσημα φάρμακα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίς το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την τροπολογία αλλιώς όπως ισχυρίσθηκε εξυπηρετεί συμφέροντα. Στο σημείο αυτό του ζήτησε να γίνει δεκαήμερος διάλογος για το μείζον αυτό θέμα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσεο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσηςστην δημοσιότητα μόνο 3.500 ευρώ ήταν οι διαφημίσεις στο σταθμό.Για το λόγο αυτό κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους του σταθμού.

ανοησίες τα περί διπλοκής

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε 'ανοησίες' τα περί διαπλοκής του κόμματος με τις εταιρείες.

'Ποιοι μιλούν για συμφέροντα;' αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια που διαρκούσε το πάρτι με τη φαρμακευτική δαπάνη'.

Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ – είπε – ομολόγησε στη Βουλή ότι η οικονομική απώλεια για το κράτος από τα φάρμακα ανερχόταν στα 450 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

''φωνάζει ο κλέφτης''

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μόνο που ο νοικοκύρης έχει γελοία επιχειρήματα. Ανέδειξε δήθεν διαπλοκή με τον σταθμό ''Στο κόκκινο''αλλά ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τον έλεγχο.

Επίσης ο κ.Τσίπρας απέδωσε τα εύσημα στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι ο καλύτερος υπουργός που θα μπορούσε να έχει μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την δημόσια υγεία.

Παράλληλα ζήτησε τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό υγείας να σταματήσουν τα επικοινωνιακά κολπάκια γιατί είναι θέμα σοβαρό η υγεία.

ύποπτες αυξήσεις σε φάρμακα μέσα στον Αύγουστο

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέροντας ότι αύξησε τις τιμές σε 265 φάρμακα μέσα στον Αύγουστο ενώ από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως αυτά τα φάρμακα είχαν δαπάνη πάνω από 150 εκατ. ευρώ και αναρρωτήθηκε ποιος τον πίεσε.

φωτό από την συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετέχουν o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και οι Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ξανθός Ανδρέας, επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, Γ. Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Ν. Μανιός συντονιστής του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

πρόσβαση σε φθηνό φάρμακο

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε με έμφαση ότι ο κόσμος πρέπει να έχει πρόσβαση σε φθηνό και ποιοτικά ελεγμένο φάρμακο. Όταν έχουμε 3 εκατ. συμπολίτες μας έξω από το ασφαλιστικό σύστημα και κινδυνεύουν ζωές κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις λέξεις. Μας λέει ο υπουργός γενικά και αόριστα, για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης χωρίς να δεν διευκρινίζει ποια αγορά αυτή τη δημόσια ή την ιδιωτική;»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τους καρκινοπαθείς λέγοντας πως ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν πεθαίνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε χημειοθεραπεέις και φάρμακα.

Είστε συνένοχοι στο έγκλημα ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

παρέμβαση και αιχμές από τον πρόεδρο του ΕΟΦ

Παρέμβαση με αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο μείζον αυτό θέμα έκανε και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτριος Λιντζέρης ο οποίος απαντώντας στις καταγγελίες των εκπροσώπων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι : « τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φάρμακα -πρωτότυπα και γενόσημα- είναι απολύτως ασφαλή και αξιόπιστα ενώ τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά αυτές των πολιτών. Η δημόσια υγεία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, ούτε να υπόκειται σε πολιτικές σκοπιμότητες''.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΕΟΦ υποστήριξε ότι οι ενστάσεις, ακόμη και καταγγελίες, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία, την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του ΕΟΦ, εάν δεν εξυπηρετούν ανομολόγητες επιδιώξεις, είναι τουλάχιστον άστοχες και αστήρικτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα άκρα η κόντρα Άδωνι –ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα! Συνεχίζεται ο «υψηλός» πόλεμος για τις τιμές

ΣΥΡΙΖΑ: “Ντίλερ των πολυεθνικών ο Άδωνις”! Στην αντεπίθεση η αξιωματική αντιπολίτευση για τα φάρμακα

Ολομέτωπη επίθεση Άδωνι κατά Τσίπρα για τα φάρμακα: «Κατηγορώ ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή»

Άδωνις προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων!