Τσιόδρας: 1.374 ασθενείς έχουν αναρρώσει, εξιτήριο έχουν πάρει 428, στο σπίτι ανέρρωσαν 946 ασθενείς

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσιόδρας
Για πρώτη φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τους αναρρώσαντες ασθενείς στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει σε όσους αμφισβητούν την επιδημιολογική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας με τη χρήση των μασκών σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από τον καθηγητή παθολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει συνολικά στη χώρα μας είναι 1.374. Από αυτούς εξιτήριο από το νοσοκομείο έχουν πάρει 428 άτομα, ενώ κατ’ οίκον ανάρρωσαν 946 ασθενείς.

Σε ότι αφορά την αμφισβήτηση από πολλούς της μαζικής χρήσης μασκών προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας ήταν ιδιαίτερα αυστηρός.

Τσιόδρας: «Προσπαθούν να τονίσουν τις απιστημονικές αβεβαιότητες με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα»

Ο καθηγητής τόνισε ότι θέλει να βλέπει το πεδίο της πανδημίας ως μια μεγάλη νίκη για να πάμε μπροστά. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτή τη ευκαιρία δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ευκαιρία για αντιπαράθεση:

«Χάρη στην θυσία όλων και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας”, είπε ο καθηγητής παθολογίας.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: “Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία;

Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ”.

Τσιόδρας: Τα νέα νούμερα της πανδημίας στην Ελλάδα

Ο καθηγητής παθολογίας και υπεύθυνος ενημέρωσης για τον νέο κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στα νέα νούμερα της πανδημίας στη χώρα. Αναλυτικά, τα νέα κρούσματα είναι 15, και τα συνολικά 2.591

Κρούσματα

Από τα 2.591 κρούσματα το 56% αφορά άνδρες.

  •  591 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 1286 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι ασθενείς

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

  • η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
  • οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • τo 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Οι ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ είναι 71.

 Θάνατοι

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 140 θανάτους συνολικά στη χώρα.

  • οι 37 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη
  • το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.