«Τρομακτικές» ελλείψεις στο «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Καταγγελία -σοκ έκανε χθες το 2ο περιφερειακό τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος από την Θεσσαλονίκη καθώς το νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" παρουσιάζει πια ανυπέρβλητα προβλήματα με τους νοσηλευτές να έχουν φτάσει κυριολεκτικά στα όριά τους... Καλεί μάλιστα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο όλους τους νοσηλευτές για να αναζητηθούν λύσεις "πριν θρηνήσουμε θύματα". Και καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν αποτελεί την μοναδική περίπτωση ...χάους στο ΕΣΥ, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για την προσεχή Παρασκευή.

Η ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ έχει προκηρύξει την 24ωρη απεργία για τις 27 Μαΐου με αιτήματα την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, την διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων της ΠΦΥ, την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, την άμεση στελέχωση όλων των ΜΕΘ, τις προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών στο ΕΣΥ, την θεσμοθέτηση του κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ, την ένταξη των νοσηλευτών του Δημοσίου στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς των ΒΑΕ και την συμμετοχή των νοσηλευτών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων που μας αφορούν.

Δείτε τι αναφέρουν στο έγγραφό τους από την ΕΝΕ (2ο Π.Τ.):

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Θ. «Γ. Γεννηματάς» έχει ξεπεράσει τα όριά του. Οι τρομακτικές ελλείψεις του νοσοκομείου καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του. Όλοι οι νοσηλευτές εργάζονται με πραγματική αυταπάρνηση, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους και τα όρια των αντοχών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα παροχής υγείας στους συμπολίτες μας.

Το 2ο ΠΤ Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, εκφράζοντας την ΑΜΕΡΙΣΤΗ συμπαράστασή του σε όλους τους συναδέλφους, ΚΑΛΕΙ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης όλους τους νοσηλευτές την Τετάρτη 25/5/2016 ώρα 8:30π.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν να είναι πολύ αργά!

Η 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δώσουν ΑΜΕΣΑ λύσεις. Φτάνουν τα λόγια, ας δούμε πράξεις!