Τρίωρη στάση εργασίας από τους γιατρούς στα νοσοκομεία! Όχι για την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Θα παγώσουν για τρεις ώρες σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ταμείου τους ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί: «Με τις διαρκείς μέχρι τώρα περικοπές έχουν μειώσει τις αποδοχές μας κατά 35% και προγραμματίζουν νέες, της τάξης του 15 – 20%.

Οι βίαιες διαδικασίες ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ ένα μόνο στόχο μπορούν να πετύχουν: την κατάρρευση ενός υγιούς επιστημονικού ταμείου, παρά τις λεηλασίες που έχει υποστεί, σ’ ένα φορέα υπερχρεωμένο και ελλειμματικό, που καμία εγγύηση για Υγεία και Περίθαλψη δεν μπορεί να προσφέρει στους ασφαλισμένους του. Το υγιέστερο ασφαλιστικό ταμείο, με υποδειγματική αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων, το κατάντησαν από τα πλέον προβληματικά».

Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούνσήμερα Τετάρτη 3ωρη στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι ενώ ακυρώθηκε το συλλαλητήριο που είχαν προγραμματίσει στο υπουργείο Οικονομικών μετά την αναβολή του ραντεβού που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν