Τρικ υγείας για να μην πονάει πια ο λαιμός

  • Iatropedia
Μπορεί να είναι άνοιξη αλλά οι διάφορες ιώσεις, δεν σταματούν να χτυπούν μικρούς και μεγάλους. Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη των μικροβίων και των ιών που προκαλούν μεταξύ άλλων αμυγδαλίτιδα, πονολάιμο και βραχνάδα στη φωνή. Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο;

Γαργάρες και πάλι γαργάρες

Οι γαργάρες με χαμομήλι αλλά και αλατόνερο είναι ιδανικές για να μειώσουν τις φλεγμονές και τα φλέματα.

Συγκεκριμένα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The American Journal of Preventive Medicine καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γαργάρες με αλατόνερο τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο σε σημαντικό βαθμό.

Πείτε ναι στις καραμέλες

Οι καραμέλες μπορεί να μαλακώσουν τον πονόλαιμο και να περιορίσουν τον βήχα.

Σκόρδο το θαυματουργό

Το σκόρδο έχει αντισηπτικές ιδιότητες και επομένως είναι δυνατόν να ''σκοτώσει'' τους ιούς, που προκαλούν την αμυγδαλίτιδα.

Πιείτε χυμούς

Η κατανάλωση φρέσκων χυμών ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Μάλιστα όσο πιο ''δυνατό'' είναι το ανοσοποιητικό τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να κολλήσετε κάποια ίωση.

Μέλι

Μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Pediatric καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το μέλι έχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες καταπολεμούν τις λοιμώξεις

πηγη mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν