Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Βήμα-βήμα πώς θα τις βγάλετε

  • Iatropedia
Οι τρίχες που αναπτύσσονται ανώμαλα κάτω από την επιδερμίδα είναι ένας μεγάλος “μπελάς”, τόσο για άνδρες, όταν εμφανίζεται στο πρόσωπό τους, όσο και για τις γυναίκες, όταν βγαίνουν στα πόδια και πονάνε ιδιαίτερα.

Είναι επίσης επιρρεπείς σε φλεγμονή και κόκκινα σημάδια που δεν φεύγουν εύκολα. Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα:

Βήμα 1

Εφαρμόστε αλοιφή με 1% υδροκορτιζόνη στην περιοχή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό 2-3 φορές την ημέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Η κρέμα με υδροκορτιζόνη θα βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής και θα καταστήσει δυνατή την αφαίρεση της ανώμαλης τρίχας.

Βήμα 2

Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην τρίχα τρεις φορές την ημέρα. Αφήστε τη για 15 λεπτά κάθε φορά. Εάν η κομπρέσα κρυώνει κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών, ξαναβουτήξτε τη στο ζεστό νερό.

Βήμα 3

Πλύνετε την περιοχή γύρω από την τρίχα αντιβακτηριακό σαπούνι κάθε πρωί. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα και με κυκλικές κινήσεις προσπαθήστε να “ξεμπλοκάρετε” την τρίχα κάτω από το δέρμα.

Βήμα 4

Να εξετάζετε καθημερινά την τρίχα για να δείτε αν μπορείτε να τη δείτε πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Μόλις η τρίχα είναι αισθητή πάνω από το δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι για να την τραβήξετε απαλά προς τα πάνω, χωρίς να την κόψετε. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε την κίνηση με μια οδοντογλυφίδα.

Βήμα 5

Επιμεληθείτε την πληγωμένη περιοχή για να αποφύγετε τυχόν μόλυνση μετά την αφαίρεση της τρίχας. Μια καλή αντιβιοτική αλοιφή θα σας το εξασφαλίσει αυτό. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για κάποιο ισχυρότερο αντιβιοτικό, αν χρειαστεί.

Συμβουλές

Μην ξυριστείτε σε εκείνο το σημείο για 3-4 εβδομάδες. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να βάλετε οποιοδήποτε χημικό προϊόν αφαίρεσης τρίχας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λόγω του κινδύνου φλεγμονής και ερεθισμού.

http://www.livestrong.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hair cut στο μπικίνι. Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν

Άνδρες μάθετε να φροντίζετε το δέρμα σας