Τρεις Κολομβιανοί πίσω από τις κλοπές μηχανημάτων σε «Άγιο Σάββα», Λαμία, Λάρισα και Βόλο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σοκ προκαλεί η είδηση που ανακοίνωσε η Αστυνομία ότι καρτέλ της Λατινικής Αμερικής κρύβονται πίσω από τις διαρρήξεις που έγιναν τον Μάιο σε τέσσερα ελληνικά νοσοκομεία! Οι τρεις δράστες έχουν ήδη διαφύγει από την χώρα μας...

Δράστες είναι τρεις Κολομβιανοί που διέφυγαν μέσω Ισπανίας στις 25 Μαΐου. Μάλιστα στην Μπογκοτά εντοπίστηκαν δύο ενδοσκόπια από αυτά που εκλάπησαν και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφή τους στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις Κολομβιανοί εμφανίζονταν ως τουρίστες και νοίκιαζαν σπίτια κοντά στα νοσοκομεία – στόχους. Υποδυόμενοι τους ασθενείς έκαναν κατόπτευση του χώρου που θα «χτυπούσαν» και αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των νοσοκομείων και των συγκεκριμένων κλινικών.

Για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση του κυκλώματος η Ελληνική Αστυνομία συνέστησε ειδική ομάδα και όπως λέει, οι δράστες ανήκουν σε μετακινούμενες ομάδες του κολομβιανού καρτέλ οι οποίες για λογαριασμό του ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες ως τουρίστες με πλαστά έγγραφα, και κλέβουν γαστρεντερολογικές κλινικές.

Τα μηχανήματα εστάλησαν στη Λατινική Αμερική μέσω εταιρειών μεταφορών.

Το φοβερό δε είναι ότι τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν ναρκωτικά από και προς την Κολομβία. Οι εγκέφαλοι της κλοπής των ιατρικών μηχανημάτων ήθελαν τα ενδοσκόπια και τα άλλα εργαλεία για να βεβαιώνονται ότι η… δουλειά έχει γίνει σωστά!

Οι τρεις δράστες έφτασαν στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου μέσω Τουρκίας με πορτογαλικά διαβατήρια ενώ στη συνέχεια έφυγαν στις 25 Μαΐου μέσω Ισπανίας.