Τρέχουν να μαζέψουν τους μισθούς των …2 ευρώ!

  • Iatropedia
«Μπαλάκι» έγιναν τα τελευταία 24ωρα οι ευθύνες για τους τραγελαφικούς μισθούς των 2 και των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Ποιος φταίει άραγε αναρωτιούνται ακόμη στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι το γεγονός αποτέλεσε άλλο ένα χτύπημα στην ήδη τσακισμένη εικόνα των αρμόδιων υπουργών.

Αρχικά οι ευθύνες έπεσαν στις ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν να βγάλουν τις μισθοδοσίες των εργαζομένων. Εκείνες αντέτειναν ότι ακολουθούν απλά εντολές. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν ο νόμος αναφέρει ότι τα αναδρομικά πρέπει να κοπούν από την 1η Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά ήρθαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων που το έπαιζαν…αδιάφορες μπροστά στην οργή των εργαζομένων.

Το υπουργείο υγείας σφύριζε επίσης αδιάφορα για το γεγονός ότι χιλιάδες οικογένειες θα πρέπει να περάσουν το μήνα τους με το εξωφρενικό ποσό των 5 ευρώ.

Στο τέλος για να μην έρθουν και τα χειρότερα, πολλοί διοικητές νοσοκομείων αποφάσισαν να κάνουν …χάρη στους υπαλλήλους και να συνεννοηθούν ώστε τα αναδρομικά να «κουρευτούν» σε ένα διάστημα κάποιων μηνών ώστε να ξαναδούν τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν και πάλι.

Τώρα αν ο δυσκίνητος γραφειοκρατικός μηχανισμός κατορθώσει να βρει άκρη και να πληρώσει τους εργαζόμενους, έστω με τα ελάχιστα που θα αντιστοιχούν σε κάθε μήνα, παραμένει ένα ερώτημα.

Οι ιδιωτικές εταιρείες που επίσης δεν σφύριζαν αδιάφορα και απλά …εκτελούσαν εντολές όταν έβγαζαν μισθούς 2 ευρώ, μάλλον θα πρέπει να συμβάλουν στο έργο της ανακατανομής των χρημάτων.