Τρέχουν οι προθεσμίες στο διαγωνισμό καινοτομίας του ΣΦΕΕ!

  • Iatropedia
Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0.Σε μια αίθουσα κατάμεστη από νέους ανθρώπους πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, η πρώτη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) στα πλαίσια της παρουσίασης του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Υγεία, που φέρει τον τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0». Nα σημειωθεί εδώ ότι ηπροθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελεί μέρος των δράσεων της στρατηγικής Υπεύθυνης Ανάπτυξης και Δραστηριοποίησης του Συνδέσμου και εκτός από την ενημέρωση του κοινού για τον διαγωνισμό, έχει σαν στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ του φαρμακευτικού κλάδου και του ερευνητικού κόσμου.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, κα Ναταλία Τουμπανάκη, η οποία ανέδειξε τη σημασία της πρωτοβουλίας και της ουσιαστικής ευκαιρίας που προσφέρει ο Διαγωνισμός σε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και ερευνητές.

«Με τη διενέργεια του ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0, ο ΣΦΕΕ επιχειρεί να συμβάλλει πιο ενεργά στην υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών με στόχο τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτόμων λύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες» δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως « ο κλάδος της υγείας μπορεί να αποτελέσει πεδίο υλοποίησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, βασισμένου στην εξωστρέφεια και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που πλήττεται από την ανεργία».

Από την πλευρά του ο Συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ID-GC, κος Μιχάλης Στάγκος, στην τοποθέτησή του μίλησε για την εμπειρία του από τον πρώτο διαγωνισμό ΣΦΕΕ Innovation Project, τονίζοντας πως «κάθε μέρα γίνεται και πιο σαφές, πως στη χώρα μας δεν λείπουν ούτε οι ιδέες, ούτε οι άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα αλλιώς. Αυτό που λείπει σε πολλούς τομείς είναι ο συνδετικός κρίκος.

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να συμμετέχεις σ’ αυτή τη νέα αλυσίδα που δημιουργείται με πολύ κόπο αλλά και πολύ μεγάλη θέληση για να δοθούν πραγματικές ευκαιρίες στους πλέον κρίσιμους κλάδους για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα βραβεία των νικητών περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, καθώς και δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων, μέσω της στενής συνεργασίας με τις εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και μέσω του οικοσυστήματος του οργανισμού ID-GC για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Το ΣΦΕΕ Innovation Project, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, αποτέλεσε και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναδειχθούν τα οφέλη από τη σύμπραξη ερευνητικού και επιχειρηματικού κόσμου αλλά και του φαρμακευτικού κλάδου, σαν μέρος μίας σειράς δράσεων με κύριο άξονα την ενίσχυση της καινοτομίας. Μετά τη θεσσαλική πρωτεύουσα, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Αθήνα ετοιμάζονται να υποδεχτούν το πιο ενδιαφέρον roadshow.

Χορηγοί του χρηματικού επάθλου των νικητών είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Abbvie, Chiesi, Genesis Pharma, Lilly, MSD, Novartis και Pharmathen.

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του διαγωνισμού βρίσκονται στο http://innovationproject.gr/site/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν