»Τρέχει» η προθεσμία για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Μέσα ή έξω από το ΕΣΥ;

  • Iatropedia
Η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του ΠΕΔΥου του Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε και οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Όλο το χρονοδιάγραμμα.

Νέα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις γιατρών και υπαλλήλων αναμένεται να φέρει το ΠΕΔΥ.

Ήδη σε διαθεσιµότητα τέθηκαν οι περίπου8.700 εργαζόµενοι -γιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές,

τεχνικό, διοικηπκό και παραϊατρικό προσωπικό- στον ΕΟΠΥΥ οι οποίοι κάθονται σε αναμένα κάρβουνα περιμένοντας τις διαπιστωτικές πράξεις που θα δροµολογήσουν την ένταξή τους στο νέο Πρωτοβάθµιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι οι διαπιστωτικές πράξεις θα αναρτηθούν στη «∆ιαύγεια», στον ιστότοπο του

ΕΟΠΥΥ, ενώ θα κοινοποιηθούν και στις 57 Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του Οργανισµού, από

όπου θα τις παραλάβουν οι εργαζόµενοι.

Aπό την ηµεροµηνία έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων, το προσωπικό θα έχει επταήµερη προθεσµία ώστε να υποβάλει την αίτηση ένταξης στον νέο φορέα. Όσοι δεν υποβάλουν αίτηση ένταξης απολύονται αυτοδικαίως.Το δρόμο της εξόδου θα δούν όμως και όσοι δεν παρουσιαστούν στη νέα τους θέση.

Αυτό ισχύει και για τους γιατρούς που δεν προσκοµίσουν εγκαίρως βεβαίωση από την εφορία ότι έχουν κλείσει το ιδιωτικό τους ιατρείο.

πόσοι θα φύγουν

Εκατοντάδες γιατροί –περίπου 3000 ευελπιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης- θα δούνε την πόρτα εξόδου καθώς δεν αναμένεται να αποδεχθούν τη σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα έφερνε και λουκέτα στο ιατρείο τους.

Και αυτή η σχέση εργασίας είναι που βάζει τις μεγαλύτερες φωτιές στο χώρο της Υγείας.

Πάντως οι γιατροί εντός των επόμενων ημερών και μέσα σε διάστημα επτά ημερών θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα Άδωνι: Μέσα ή έξω από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;

Από την απάντηση αυτή θα εξαρτηθεί και η απόλυσή τους καθώς εάν δε δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα απολυθούν αυτοδικαίως.

συνάντηση με βουλευτές

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο υπουργός υγείας με του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο καθηγητής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι “εκείνο που συζητήθηκε με τον υπουργό Υγείας, είναι να γίνει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή του νόμου, ούτως ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών, αυτό είναι το βασικό.

Παράλλληλα ο κ. Κρεμαστινός έθεσε επί τάπητος το θέμα της απόλυσης των γιατρών τονόζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση πως ουδείς γιατρός θα απολυθεί. Με απλά λόγια, όσοι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα κάνουν συμβάσεις προσωπικές με τον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι και οι γιατροί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, γιατί χωρίς ευχαριστημένους γιατρούς δεν υπάρχει κανένα σύστημα υγείας, αλλά και οι πολίτες περισσότερο ευχαριστημένοι όταν εξυπηρετούνται καλύτερα. Και όλα αυτά βεβαίως θα τα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να υλοποιηθούν στην πράξη” κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ανατολή του ΠΕΔΥου: Πόσοι γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους

Μόνο στο iatropedia: Ξεκινά η λειτουργία των επιτροπών αναπηρίας με ιδιώτες γιατρούς!

Πόσο φθάνει η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω κατάρρευσης ΕΟΠΥΥ