Τραυματίες Τέμπη: Πόσοι παραμένουν σε ΜΕΘ και απλές κλίνες – Κρίσιμη η κατάσταση του 22χρονου Γεράσιμου

  • Γιάννα Σουλάκη
γιατρός
Ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του ο 22χρονος Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, ο οποίος νοσηλεύεται για 17η μέρα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του, η κατάσταση της υγείας του νεαρού φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του τρένου.

Δείτε επίσης – Τέμπη: Κρίσιμες ώρες για τον 22χρονο Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ – Το “ευχαριστώ” των συγγενών

Εντωμεταξύ, 9 άτομα νοσηλεύονται συνολικά στα νοσοκομεία σήμερα, μετά το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Εξιτήριο έχουν πάρει οι περισσότεροι από τους τραυματίες, όμως κάποιοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ κάποιοι παραμένουν ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται συνολικά 4 τραυματίες.

Πρόκειται 3 νεαρά κορίτσια, των οποίων η κατάσταση της υγείας δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Το ένα κορίτσι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» σε σταθερή κατάσταση.

Δύο κορίτσια νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

«Η μία είναι διασωληνωμένη και η άλλη αποσωληνώθηκε και είναι σε καλύτερη κατάσταση», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Νοσηλείες σε απλές κλίνες

Συνολικά σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 5 άτομα.

Ο ένας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και οι άλλοι 4 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.