«Τράβηξε το αφτί» ο Π. Κουρουμπλής στους 3 φαρμακαποθηκάριους που δημιούργησαν πρόβλημα- Ανακοίνωση ΣΦΕΕ για τον εφοδιασμό φαρμάκων

  • Iatropedia
Κανονικά και με την δέουσα πίστωση εφοδιάζονται τα φαρμακεία της χώρας καθώς μετά την καταγγελία του προέδρου του ΠΦΣ, Κώστα Λουράντου, ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με όσους εκπροσώπους φαρμακαποθηκών ζήτησαν μετρητά τα χρήματά τους και ζήτησε να ...μπουν στο κλίμα των ημερών! Επρόκειτο για εξαιρετικά λίγους βέβαια, καθώς η συντρηπτική πλειοψηφία στηρίζει αυτές τις δύσκολες ώρες τους πολίτες. Εν τω μεταξύ ο ΣΦΕΕ διαβεβαιώνει ότι ο εφοδιασμός της αγοράς με φάρμακα γίνεται κανονικά.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εν τω μεταξύ, στις 5 απόψε συνεδριάζει το ΔΣ του ΣΦΕΕ με σκοπό να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε όλα τα μέλη του να εφοδιάζουν κανονικά την ελληνική αγορά φαρμάκου.

«Ό,τι συνέβαινε την Παρασκευή να συμβαίνει και αυτήν την εβδομάδα. Όσοι ήταν οι ασθενείς μέχρι την Παρασκευή, είναι αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης στο iatropedia.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, περί τις 7 το απόγευμα, θα υπάρξει και ανακοίνωση που θα εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη των πολυεθνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στους Έλληνες που δοκιμάζονται. Άλλωστε όλοι προσπαθούν να τηρήσουν αυτήν την δύσκολη εβδομάδα τις ισορροπίες τους καθώς τίποτα δεν αποκλείει να υπάρξει τελικα συμφωνία με τους πιστωτές μας και να μην διεξαχθεί καν δημοψήφισμα…

Διαβάστε εδώ την πρώτη ανακοίνωση του ΣΦΕΕ:

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2015 – Ειδικά το ζήτημα της Υγείας πρέπει να μείνει έξω από τον πολιτικό πυρετό των επόμενων ημερών και τον κυνισμό όσων βρίσκουν ευκαιρία να κερδίσουν από την μεγάλη αγωνία των Ελλήνων πολιτών.

Ο ΣΦΕΕ εκπροσωπώντας θυγατρικές πολυεθνικών και ελληνικές εταιρίες δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μπει στο χορό των διχαστικών λογικών.

Ως μια ενιαία δύναμη, οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ παραμένοντας προσηλωμένες στην ηθική τους υποχρέωση απέναντι στους έλληνες πολίτες και τη χώρα, διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Και φροντίζουμε από την δική μας πλευρά να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων, προσκαλώντας τους πάντες να κάνουν το ίδιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες.