Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση οι 7 τραυματίες στις ΜΕΘ – Σήμερα η κηδεία της εργαζόμενης του ΑΧΕΠΑ

  • Γιάννα Σουλάκη
Τέμπη
Είκοσι οκτώ (28) ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δεν έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο οι 7 ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε 4 νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Είναι πολυτραυματίες και πολυκαταγματίες, ενώ πολλοί υποφέρουν και από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων καπνού που εισέπνευσαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα εξιτήρια στους νοσηλευόμενους στις απλές κλινικές, ενώ αυτή τη στιγμή, παραμένουν για νοσηλεία 21 ασθενείς.

Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ):

  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: 4 στις ΜΕΘ και 9 στις κλινικές
  • ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: 9 στις κλινικές και 1 στη ΜΕΘ (σταθεροποιείται παρ’ ότι είναι πολύ σοβαρά)
  • ΑΧΕΠΑ: 2 νοσηλεύονται σε απλές κλνικές
  • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΣΝ: 1 πολύ σοβαρά σε ΜΕΘ
  • ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 1 σε κλινική και 1 σε ΜΕΘ (υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης εγκαυμάτων)

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα η κηδεία της εργαζόμενης του ΑΧΕΠΑ

Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών είναι και η εργαζόμενη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η οποία αγνοούνταν.

Πρόκειται για την Μαρία Εγούτ, η οποία εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ήταν Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης» ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

«Σήμερα μεσημέρι κηδεύεται η δεύτερη συνάδελφος μας που εργαζόταν ως Διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ταξίδευε στο πρώτο βαγόνι και βρέθηκαν μέλη του σώματός της. Χθες κηδεύτηκε η συνάδελφος νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και τους συναδέλφους των δύο νοσοκομείων», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.