Τραγωδία στη Θάσο: Τουρίστρια πέθανε στην παραλία, περιμένοντας το ασθενοφόρο

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΚΑΒ
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το ασθενοφόρο χρειάσθηκε 51 λεπτά για να φτάσει στην γυναίκα.

Τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ επαναφέρει με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο ο θάνατος μίας τουρίστριας από την Τσεχία στη Θάσο. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στην παραλία της Αστρίδας, καθώς το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει.

Όπως αναφέρει το  KavalaNews.gr, η γυναίκα κατέρρευσε λίγα δευτερόλεπτα αφότου βγήκε από τη θάλασσα. Οι άλλοι λουόμενοι έσπευσαν να καλέσουν ασθενοφόρο, ενώ ρουμάνοι τουρίστες προσπαθούσαν να της κάνουν ανάνηψη.

Αυτόματες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι προσπάθειες ανάνηψης διήρκησαν 30-40 λεπτά. Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 51 λεπτά, αλλά για την άτυχη γυναίκα ήταν πια αργά. Στο σημείο είχε κληθεί ήδη ιδιώτης γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατό της.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε την σορό της. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Η γυναίκα είχε ηλικία 45 έως 50 ετών. Ο θάνατός της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους τουρίστες, οι οποίοι μέσω του Forum Thassos και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν έκκληση στις τοπικές και τις εθνικές Αρχές για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους τουριστικούς προορισμούς.