Τραγωδία χωρίς τέλος με την αδικοχαμένη 4χρονη Μελίνα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με την στήριξη από ψυχολόγο προσπαθούν να κρατηθούν στα πόδια τους η μητέρα, ο πατέρας και η δίδυμη αδελφούλα της 4χρονης Μελίνας που χάθηκε στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) στο Νοσοκομείο "Βενιζέλειο".

Τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν οι για­τροί τού ανακοίνωσαν ότι υπήρξαν επιπλοκές περιγράφει ο Μ. Παρασκάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος». Ο τραγικός πατέρας επιμένει ότι το παιδί του ήταν απολύτως υγιές και περιγράφει: «Βγήκε ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στη Μελίνα και μου είπε: “Έγινε η εγχείρηση, διήρκεσε 15 λεπτά, όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε, αλλά έκανε βρογχόσπασμο και δεν ξυπνάει”». Ο πατέρας ρώτησε αμέσως τον γιατρό αν η ζωή του παιδιού του διατρέχει κίνδυνο και η απάντηση που πήρε ήταν: «Δεν έχουμε ένδειξη ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού αυτήν τη στιγμή, αλλά για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ».

Ο κ. Παρασχάκης επιμένει μάλιστα ότι το «από τη γέννησή τns μέχρι και το χειρουργείο το παιδί δεν αντιμετώ­πιζε κανένα πρόβλημα. Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει εξετάσει αλλεργίας, οι οποίες ήταν καλές. Υπήρξε μια ένδειξη, αλλά πάντα μέσα στα προβλεπόμενα όρια, ότι είχε κάποια ευαισθησία στη μούχλα. Η υγρασία όμως είναι πολύ έντονη στην περιοχή τns Νεάπολης. Την παραμονή του χειρουργείου την εξέτασε παιδίατρος. Δεν βρήκε ακροαστικά ή κάποιο κρύωμα. Οι αιματολογικές εξετάσεις ήταν καλές. Εγώ προσωπικά έδωσα πλήρες ιστορικό στον γιατρό».

Ο ίδιος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του προκειμένου να στηρίξει τη σύζυγό του, η οποία έχει κλονιστεί, αλλά και τη δίδυμη αδελφούλα τns Μελίνας. «Το κοριτσάκι ήδη έχει πρόβλημα, ξέρετε πόσο ισχυρό είναι το ψυχικό δέσιμο μεταξύ διδύμων. Με τη σύζυγό μου πάμε τώρα σε ψυχολόγο. Το σπίτι μας κινδυνεύει να διαλυθεί. Εγώ κρατιέμαι, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα “σπάσω”. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος για εκείνες αλλά και γιατί πρέπει να μάθω την αλήθεια. Έχω κάποιες υπόνοιες όμως θα περιμένω τα επίσημα απο­τελέσματα. Και αν σήμερα μιλάω δημόσια είναι γιατί θέλω να αφυπνιστεί ο κόσμος, γιατί επιδίωξή μου είναι να μην κινδυνεύσουν άλλα παιδιά. Εγώ το παιδί μου το έχασα. Δεν γυρίζει πίσω».