Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας- Χωρίς διοίκηση επί 2 μήνες

  • Iatropedia
Το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λειτουργουν στο "κόκκινο" καθώς παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτήν την στιγμή λειτουργούν και τα δύο χωρίς διοικητή αφού οι προηγούμενοι παραιτήθηκαν προ 2μήνου χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αντικατασταθεί.

Όπως επισημαίνει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου, το δίδυμο του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η «ναυαρχίδα» του νομού, καθώς εξυπηρετεί περί το ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Στο Γενικό Νοσοκομεία της Λάρισας οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές, καθώς σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν για διαφόρους λόγους, περίπου 300 εργαζόμενοι. Το αποτέλεσμα είναι, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το προσωπικό, πολλές κλινικές να υπολειτουργούν, όπως για παράδειγμα η μαιευτική, και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να δουλεύουν ακατάπαυστα χωρίς ρεπό, προκειμένου οι βασικές μονάδες να κρατηθούν οριακά σε λειτουργία.

Ελλείψεις όμως έχει και το Πανεπιστημιακό ,με τα κένα ωστόσο να καλύπτονται περιστασιακά ώστε το νοσοκομείο να μπορεί να ανταπεξέρχεται στον τριτοβάθμιο ρόλο του. Όπως τονίζει ο κ. Αντωνίου, αυτό επιτυγχάνεται και με την «αυταπάρνηση» που δείχνει το προσωπικό.

Τέλος, ο μειωμένος κατά 50% προϋπολογισμός δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.