Τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι, θα πάνε αγροτικοί γιατροί στα νησιά!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα απομακρυσμένα, μικρά νησιά μας έχουν πάντα ανάγκη από γιατρό. Αυτό είναι αλήθεια. Απλώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός τους υπερδιπλασιάζεται μαζί με τον κίνδυνο για ένα έκτακτο ιατρικό περιστατικό... Γι΄αυτό ακούγεται κάπως οξύμωρο να βιάζεσαι να στείλεις αγροτικούς τον Σεπτέμβριο κι όχι τον Ιούνιο!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, «ξεκινούν άμεσα οι προσλήψεις 190 αγροτικών γιατρών μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων από την πρόσφατη πρόκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε περιφερειακά ιατρεία της χώρας. Εξ αυτών των γιατρών, οι 55 θα καλύψουν ιατρεία άγονων περιοχών τα οποία ήταν κενά επί σειρά ετών. (π.χ. Κάρπαθος, Τήλος, Ψαρά)».

Η ανταπόκριση των γιατρών οφείλεται στο ειδικό οικονομικό κίνητρο στελέχωσης που έδωσε το υπουργείο Υγείας (400 €) το οποίο μάλιστα χορηγείται με αναδρομική ισχύ από  21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).

Με αυτό τον τρόπο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενισχύει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας έτσι ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια στον πληθυσμό αυτών των περιοχών.