Τώρα «κούρεμα» και στα …φακελάκια!

  • Iatropedia
Μπορεί η κυβέρνηση να κόβει μισθούς, γενικότερες αποδοχές και εφημερίες των γιατρών με στόχο να εξοικονομήσει χρήματα, τη νύφη όμως πληρώνουν και πάλι οι ασθενείς. Και αυτό διότι διάφοροι επιτήδειοι εκπρόσωποι του Ιπποκράτη, που επί σειρά ετών έπαιρναν «φακελάκια» από τους ασθενείς, συνεχίζουν να το πράττουν πλέον με μεγαλύτερη πίεση αλλά με …εκπτώσεις!

Αφόρητη γίνεται πλέον η πίεση στους ασθενείς που επισκέπτονται δημόσιες μονάδες υγείας να καταβάλουν φακελάκι. Αν στο παρελθόν ορισμένοι γιατροί ζητούσαν παρανόμως από τους αρρώστους να καταβάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να εξυπηρετηθούν, τώρα αποθρασύνονται πλήρως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ζητούν με πίεση τα επιπλέον χρήματα κάνοντας μάλιστα και το απαραίτητο …κούρεμα καθότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν να τα διαθέσουν.

Αυτοί οι λίγοι πια γιατροί, που κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, δε διστάζουν όχι μόνο μπροστά στο ενδεχόμενο να συλληφθούν, αλλά δεν εμφανίζουν ούτε ίχνος ντροπής μπροστά στο ενδεχόμενο να εκτεθούν στους συναδέλφους τους.

Μάλιστα ούτε η έξυπνη καμπάνια της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που έλεγε πως αν σου ζητήσουν φακελάκι …δώσε ένα άδειο, δεν επηρέασε τους συγκεκριμένους γιατρούς.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ εξακολουθεί να αποτελεί θέμα που καίει τους ασθενείς, δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα ούτε την εποχή της κρίσης καθώς οι ιθύνοντες θεωρούν ότι πρόκειται για …λαϊκισμό.

Να σημειωθεί ότι με βάση πρόσφατη έρευνα, τουλάχιστον 3 στους 10 Έλληνες είχαν δηλώσει ότι έδωσαν φακελάκι σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείου για να εξυπηρετηθούν.