Τον ρόλο των γιατρών στο προσφυγικό εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον υπουργό Υγείας

  • Iatropedia
"Σε αυτήν την κρίσιμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη περίοδο, σε αυτή την κρίση ανθρωπισμού, σε αυτή την περίοδο που καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον άνθρωπο, και ιδίως στον πρόσφυγα πολέμου, είναι γνωστό ότι ο Έλληνας γιατρός έχει υπερβάλει εαυτόν και έχει δώσει αυτό που ανήκει σ’ όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη από την βοήθειά μας και παίρνουν τον δρόμο της Ευρώπης, επειδή η φωτιά του πολέμου δεν τους αφήνει να ζήσουν στην πατρίδα τους" δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο υποδεχόμενος τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε ότι «ο Έλληνας γιατρός έδειξε ότι ο ελληνικός λαός, από το υστέρημά του, θα δώσει αυτό που πρέπει και απέδειξε, επίσης, ότι ο Έλληνας γιατρός είναι Ευρωπαίος γιατρός. Γιατί αυτά είναι τα ιδανικά της Ευρώπης. Η Ευρώπη έχει ως κέντρο βάρους τον Άνθρωπο…»

Βαρώντας τις «καμπάνες» για τους εταίρους και δανειστές μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε, επίσης, ότι «και αυτό ας το αντιληφθούν όλοι εκείνοι οι εταίροι μας, οι οποίοι τούτη την ώρα δείχνουν αυτά τα φοβικά σύνδρομα απέναντι, επαναλαμβάνω, σ’ ένα φαινόμενο, το οποίο -μάλλον- θα επέβαλε στην Ευρώπη να δείξει ποια είναι η δύναμή της, ποια είναι η δύναμη της Δύσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημόπουλος τόνισε την ανάγκη ταχείας διακίνησης των μεταναστών προς τον τελικό προορισμό τους και σχολίασε ότι «ήδη έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα όσον αφορά την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων, των μεταναστών, από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος, με την Κοινωνική Αποστολή και μη κυβερνητικές οργανώσεις».