Τον δρόμο της φυλακής πήραν δύο μέλη της σπείρας που έστησε απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΠΥΥ
Τον δρόμο της φυλακής πήρε ο "εγκέφαλος" και ο "λογιστής" της σπείρας, που προκάλεσε στον ΕΟΠΥΥ ζημιά άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.

Αμέσως μετά την απολογία τους, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» και ο «λογιστής» του κυκλώματος που κατηγορείται ότι έστησαν την απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, πήραν τον δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας, η σπείρα προκάλεσε ζημιά χιλιάδων ευρώ στον Οργανισμό, μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων ιατροτεχνολογικών υλικών και προϊόντων.

Εκτός φυλακής παρέμειναν τρεις ακόμη κατηγορούμενοι, αφού προηγουμένως κατέβαλαν εγγύηση από 8 έως 10 χιλιάδες ευρώ έκαστος.

Οι κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι, ενώ θα δικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης , απάτης, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική  δράση κ. ά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρημάτιζαν γιατρούς δημόσιων ταμείων, οι οποίοι συνταγογραφούσαν παράνομα χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ασφαλισμένων, ώστε να αποκομίζουν κέρδη μέσω εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συμφερόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται  επιπλέον 33 πρόσωπα, κάποιοι εξ αυτών είναι γιατροί.