Τομέας Υγείας ΠΑΣΟΚ: Να μην εφαρμοστεί η απόφαση Κουρουμπλή για παύση της διοίκησης του «Αττικόν»

  • Iatropedia
Έκκληση στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Δημόπουλο, να μην εκτελέσει την παράνομη απόφαση του τέως υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παύση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν", απηύθυνε με ανακοίνωσή του ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πράξεις του πρώην υπουργού Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλή και εκφράζει την έντονη ανησυχία για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα Υγείας.

Η κυβέρνηση «πρώτη φορά Αριστερά» διέλυσε το ΕΣΥ, δεν άφησε τίποτα όρθιο στο χώρο της Υγείας και έκλεισε την – ευτυχώς – σύντομη θητεία του με κομματικές διώξεις.

Πρωτοπόρος σε επικοινωνιακά προεκλογικά παιχνίδια, ο κύριος Κουρουμπλής, με μία αυτοκρατορικού τύπου παράνομη απόφαση, που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, έπαυσε τη Διοίκηση του ΠΓΝ «Αττικόν» χωρίς καμία δικαιολογία.

Αγνοώντας επιδεικτικά την αντίθετη εισήγηση των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, όπως και την απόφαση 956/2011 του ΣτΕ, αφήνει αδιοίκητο προεκλογικά ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Η υποκρισία περισσεύει για άλλη μία φορά. Καλούμε τον νέο υπουργό Υγειάς να μην εκτελέσει την απόφαση του κυρίου Κουρουμπλή».

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Αυγούστου ο κ. Κουρουμπλής έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο «Αττικόν» και διαπίστωσε ότι απουσίαζαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ταυτόχρονα η διοικήτρια και η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ